7
Mayıs
2024
Salı
VAN

Van'da yazdan kalma günler

VAN'DA YAZDAN KALMA GÜNLER

Kar, soğuk hava ve şiddetli fırtına yurdun önemli bir bölümünü etkilerken Van'da güneşli ve sıcak havayı gören vatandaşlar park ve bahçelere akın ediyor.

Van'da mevsim normallerinin üzerinde seyreden hava sıcaklıklarını fırsat bilen vatandaşlar günlerin büyük bölümünü dışarıda geçiriyor. Güneşli ve sıcak havayı görüp parka giderek çayını yudumlayan Şeref Çoban isimli vatandaş, bu yaşına kadar ocak ayında Van'da böyle bir sıcak hava görmediğini söyledi. "Tam 49 yaşımdayım ilk kez bu tarihte Van'da havanın böyle sıcak olduğunu gördüm" dedi. Yusuf Çaban isimli diğer bir vatandaş ise, sıcak havayı fırsat bilerek parka gelip çay içtiklerini söyledi. Geçmiş yıllarla kıyaslanmayacak kadar güzel bir havanın olduğunu ifade eden Çoban, "Bizim bildiğimiz kadarı ile Van tarihinde sanırım böyle sıcak hava görmedi. Bugün 2 Ocak tarihi olmasına rağmen yerde kar yok ve biz bir pakta oturup çay içiyoruz. Van tarihinde böyle birşey yoktur. En azından biz bilmiyoruz" dedi.

Meteoroloji Van Bölge Müdürlüğü yetkilileri ise, Van'da hava sıcaklığının bugün 9 derece olduğunu, yağışı ise yarın sabaha karşı beklediklerini söyledi. Yetkililer, önümüzdeki 2 gün içerisinde ise hava sıcaklığında fazla bir değişikliğin olmayacağını ifade ettiler.

VAN'DA YAZDAN KALMA GÜNLER
VAN'DA YAZDAN KALMA GÜNLER
İHA
Yayın Tarihi : 2 Ocak 2010 Cumartesi 15:28:02
Güncelleme :2 Ocak 2010 Cumartesi 15:35:13


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?