5
Mayıs
2024
Pazar
VAN

Van'da yoğun kar yağışı ve sis

Van'da, dün gece başlayan ve belli aralıklara devam eden kar yağışı 38 köy yolunun ulaşıma kapanmasına neden oldu. 

Kar yağışı ve sis yüzünden Van-Hakkari karayolu üzerinde bulunan 2 bin 225 rakımlı Kurubaş Geçidi'nde ulaşım zorlukla sağlanıyor. Görüş mesafesinin yer yer 50 metreye kadar düştüğü bölgede sis lambalarını yakarak seyreden sürücüler zor anlar yaşadı. Karayolları Van 11. Bölge Müdürlüğü ekipleri, olası kazaların yaşanmaması için kar temizleme çalışmalarını aralıksız sürdürüyor.
İl Özel İdaresi Karla Mücadele Birimi'nden alınan bilgilere göre, Van ve merkeze bağlı köylerin yolları açık olurken, Muradiye 30, Başkale 4, Özalp 3 ve Bahçesaray ilçesinde 1 olmak üzere toplam 38 köy yolunun ulaşıma kapandığını belirttiler. Kapalı olan köy yollarının açılması yönünde sabahın erken saatlerinde çalışmalara başlandığı bildirildi. 

Van Ferit Melen Havaalanı yetkililerinden edinilen bilgiye göre, sabah saatlerinden itibaren etkili olan kar yağışı ve sis nedeniyle Türk Hava Yolları'nın (THY) sabah yapılması planlanan Ankara-Van uçak seferleri 2 saat gecikmeli yapıldı. Diğer uçak seferlerinin saatlerinde henüz bir değişiklik olmadığı bildirildi.

iha
Yayın Tarihi : 30 Ocak 2009 Cuma 10:45:49


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?