7
Mayıs
2024
Salı
VAN

Van'da yol çalışmaları devam ediyor

İşçi, iş makinesi ve araç sayısını artıran Van Belediyesi Park Bahçe Müdürlüğü, ’Yeşil Kuşak Projesi’ kapsamında, Ekim ayı sonuna kadar, hava alanı kavşağından kampus girişine kadar olan 18 kilometrelik orta refüj onarım ve yeşillendirme çalışmasının bitirilmesini hedefliyor.

Başkan Yenigün, Yeşil Kuşak Projesi çerçevesinde İpek Yolu üzerinde bulunan orta refüj onarım ve yeşillendirme çalışmalarının yanısıra, park ve bahçelerin onarımı için de çalışmaların aralıksız devam ettiğini belirtti.

Konuyla ilgili gazetecilere açıklama yapan Yenigün, "Kısa zamanda 13 bin 500 metrekarelik çim ekimi, 8 kilometrelik su tesisatı, 11 kilometrelik hafriyat alımı yaptık. Orta refüj çalışmamız hava alanı kavşağından Erciş İlçesi yolu üzerinde bulunan Yüzüncü Yıl Üniversitesi Kampüsü girişine kadar olan 18 kilometrelik alanda devam ediyor. Bu sezon süresince bitirmeye çalışacağız. Daha sonrasın da şehrimizin giriş ve çıkışlarındaki kötü görünüme sebebiyet veren her türlü olumsuzlukları ortadan kaldıracağız. Yapılan çalışmalar 50 kişilik 2 ayrı ekiple devam ediyor. İkinisan ve Hakkari Yolu üzerinde bulunan kışla yolunun da yeşillendirilerek, kenti yem yeşil bir alan yapmayı hedefliyoruz. Halkımızdan bir ricamız, yeşili korumalarını, sevmelerini ve bu anlamda yapılan her türlü çalışmalarda bizlere yardımcı olmalarını istiyorum" dedi.

iha-van
Yayın Tarihi : 8 Ekim 2004 Cuma 11:07:32
Güncelleme :8 Ekim 2004 Cuma 12:26:42


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?