2
Mayıs
2024
Perşembe
VAN

Van'daki gösterilerde 44 gözaltı

Van'da bir grup DTP'linin, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın ziyaretini protesto için düzenlediği gösterilerde olaylar çıkması üzerine 44 kişi gözaltına alındı. 

Göstericilerin park halindeki 5 otomobil ve 1 itfaiye aracını ateşe verdiği olaylarda, 7 gösterici ile 6 polis de yaralandı. Van İl Emniyet Müdürü Mehmet Salih Kesmez, basın mensuplarına yaptığı açıklamada, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın Van ziyareti esnasında çıkan olaylarda 44 göstericinin gözaltına alındığını belirtti. 

Park halindeki 2 otomobilin hasar gördüğünü, 2 otomobil ve Van Belediyesi'ne ait itfaiye aracı ile Gevaş Belediyesi'ne ait resmi plakalı aracın ateşe verildiğini ifade eden Kesmez, biri itfaiye aracı olmak üzere 5 otomobilin büyük zarara uğratıldığını kaydetti. Birçok iş yerinin camlarının da kırıldığını belirten Kesmez, 1'i ağır olmak üzere 7 gösterici ve 6 polisin çeşitli yerlerinden yaralandıklarını açıkladı. Kesmez, "Sağlık durumu ağır olan göstericinin takibini yapıyoruz. Şu an herhangi bir olay yoktur. İlimizde huzur ve sükunet hakimdir. Başbakanımızı en iyi şekilde karşıladık" dedi. 

Bir gazetecinin, "Göstericilerin saldırısına siz de uğradınız mı?" sorusuna Kesmez, "Evet ben de saldırıya uğradım. Fakat korumalar tarafından olay yerinden darbe almadan uzaklaştırıldım. Şu an sapasağlam karşınızdayım" yanıtını verdi.

iha
Yayın Tarihi : 2 Kasım 2008 Pazar 13:02:58


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?