3
Mayıs
2024
Cuma
VAN

Van'dan Filistin'e ilaç yardımı

Genel Merkezi Van'da bulunan Eğitim Kültür Yardımlaşma ve İnsan Hakları Derneği (ERDEM-DER) tarafından savaş mağduru ülkeler yararına toplanan 300 bin YTL'lik ilaç Filistin'e gönderilecek.

ERDEM-DER, 1-30 Kasım 2008 tarihleri arasında Filistin, Afganistan ve Irak'taki savaş mağdurları yararına düzenlediği ilaç kampanyasında toplanan ilaçları İsrail'in Gazze'ye düzenlediği saldırının ardında bu bölgeye göndermeye kararı verdi. Cumhuriyet Caddesi Özgür Center İş Merkezi'nin bodrum katında depolanan ilaçlar, İl Sağlık Müdürlüğü Eczacılık Şube Müdürlüğü ekiplerinin denetiminden 12 eczacı tarafından kontrol edilerek paketlenmeye başlandı.

Miadı geçmeyen ilaçların ayrı ayrı paketlenerek hazırlandığını kaydeden ERDEM-DER Genel Başkan Yardımcısı Zahit Çakır, yönetim kurulunun aldığı bir kararla toplanan yaklaşık 300 bin YTL'lik ilaçların tümünün Filistin'e gönderileceğini belirtti. Diğer savaş mağduru ülkeler için ileriki zamanlarda tekrar bir kampanya düzenlemeyi planladıklarını ifade eden Çakır, Filistin için ayrıca para toplama kampanyasını düzenlemeyi düşündüklerini, bunun için yasal izinleri almaları halinde hemen başlayacaklarını söyledi.

Toplanan ilaçların bir an önce yerine ulaştırılması için 12 eczacının Sağlık İl Müdürlüğü yetkililerinin nezaretinde kontrollerini sürdürdüklerini anlatan Çakır, "Kontrol ve paketleme işlemleri tamamlandıktan hemen sonra ilaçlar İnsani Yardım Vakfı (İHH) aracılığıyla Filistin'e gönderilecektir" dedi.
(

iha
Yayın Tarihi : 29 Aralık 2008 Pazartesi 16:10:06


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?