7
Mayıs
2024
Salı
VAN

Van'dan Pakistan'a yardım

VAN'DAN KARDEŞ PAKİSTAN'A 402 BİN LİRA YARDIM

Van İl Müftüsü Nimetullah Arvas, kardeş ülke Pakistan'da yaşanan sel felaketinden dolayı camilerde düzenledikleri yardım kampanyalar çerçevesinde 402 bin lira toplandığını belirtti.

Dost kardeş ülke Pakistan'da yaşanan sel felaketinin ardında Van'daki camilerde başlatılan yardım kampanyaları hakkında İHA muhabirine bilgi veren Van İl Müftüsü Nimetullah Arvas, Pakistanlı vatandaşlara yardımcı olmak ve sıkıntılarını bir nebze de olsa gidermek için tüm Türkiye'de olduğu gibi Van'da da çeşitli yardım kampanyaları düzenlediklerini söyledi.

Kampanyanın Van'ın 12 ilçesinde bulunan 302 camide 3 hafta boyunca cuma günleri yapıldığını ifade eden Arvas, bu kampanyaların sonucunda 403 bin lira para toplandığını kaydetti. Bu paranın sadece Van İl Müftülüğü'nün düzenlediği kampanya sonucu toplandığını söyleyen Arvas, bunun dışında valilik izni ile yapılan diğer kampanyalarda toplanan paranın buna dahil olmadığını anlattı. Arvas, "Düzenlediğimiz kampanya çerçevesinde toplanan paraları Diyanet İşleri Başkanlığı'nca açılan hesaba aktardık. Bu hesapta toplanan paralar oluşturulan komisyon tarafından Dışişleri Bakanlığı vasıtasıyla ihtiyaç duyulan bölgelerde ulaştırıldı" dedi.

İHA
Yayın Tarihi : 26 Ekim 2010 Salı 13:32:04
Güncelleme :26 Ekim 2010 Salı 17:56:48


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?