5
Mayıs
2024
Pazar
VAN

VANDAŞ'ın hedefi 50 bin abone

Van Doğal Gaz Dağıtım Anonim Şirketi (VANDAŞ) İşletme Müdürü Osman Tuna, kentte 50 bin konuta doğal gaz vermeyi hedeflediklerini söyledi.


Konuyla ilgili bir açıklama yapan VANDAŞ İşletme Müdürü Osman Tuna,1 yıl içerisinde 200 aboneye ulaştıklarını söyledi. Bu rakamın çok yüksek olmadığını anlatan Tuna, durumu kömür kullanımının yaygın olmasına bağladı. Yıl sonuna kadar 3 bin 500 aboneye ulaşmayı hedeflediklerini dile getiren Tuna "İlk yıllarda tüm kentlerde de belli bir alışma süreci vardır. Şuan kent halkı doğal gaza uyum sağlamaya çalışıyor. Ama eminim birkaç yıl sonra herkes doğal gaza geçmeye başlayacaktır. Hedefimiz kentte toplamda 50 bin konutu doğal gaz ile buluşturmaktır" dedi.


Bu yılki doğal gaz hattı döşeme işlemlerine start verdiklerini anlatan Osman Tuna, mevsim şartları el verdikçe çalışmalara devam edeceklerini belirtti. Şimdiye kadar 7 bin konutun önünden doğal gaz hattı geçirdiklerini dile getiren Tuna, kullanımı yaymak için yaptıkları çalışmalar hakkında bilgiler verdi. Site toplantılarına katılıp doğal gaz kullanımının faydalarını anlattıklarını belirten Tuna "Bunun yanı sıra afişler hazırlattık ve önümüzdeki günlerde bilboardlara asacağız. Böylelikle vatandaşlarımızı doğal gaz kullanımına yönlendirmeye çalışacağız. Çünkü doğal gaz kullanımı hem çevre hem de maddi açıdan daha yararlı. Evinde kömür sobası ve tüp kullanan bir vatandaşımız doğal gaza geçtiğinde yılda ortalama bin 300 lira kar ediyor" şeklinde konuştu.

İha
Yayın Tarihi : 18 Mayıs 2009 Pazartesi 15:13:47


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?