6
Mayıs
2024
Pazertesi
VAN

Van'ı MOBESE izleyecek

VAN JANDARMA KOMUTANLIĞI KENTİN 6 GİRİŞ ÇIKIŞ NOKTASINA MOBESE SİSTEMİ KURDU

Van İl Jandarma Komutanlığı, kentin 6 ana giriş ve çıkış noktasına plaka okuma özelliği de olan MOBESE kamera sistemi kurdu.

Birkaç gün önce kurularak hizmete giren sistem hakkında basın mensuplarına bilgi veren Van Valisi Münir Karaloğlu, Türkiye'de son yıllarda özellikle büyük şehirlere MOBESE sisteminin kurulduğunu ifade ederek, söz konusu sistem sayesinde önleyici polis hizmeti konusunda çok ciddi bir başarı elde edildiğini kaydetti. Van'da da 29 Mart Yerel Seçimleri öncesinde valilik olarak arama noktaları kaldırılarak bu konuda büyük bir rahatlama sağladıklarını ifade eden Vali Karaloğlu, "İçişleri Bakanlığımız, vatandaşa eziyet edilmeden önleyici hizmetin sunulması ile ilgili genelge yayımlandı. Biz de bunun üzerine kentin giriş ve çıkış noktaları olan jandarmanın sorumluluğundaki bölgelere de bu sistemi kurmaya karar verdik. Sistem üzerinden araçları takip edelim düşüncesi oluştu. Şehrin 6 ana giriş noktasında, üzerinde plaka tanıma sisteminin de yer aldığı MOBESE sistemi kuruldu" dedi.

Elektronik sistem üzerinden araçların takip edileceğini belirten Vali Karaloğlu, şehrin 6 ana giriş ve çıkış noktasında şu an plaka tanıma sisteminin de üzerinde olan MOBESE sistemini kurduklarını kaydetti. MOBESE sisteminin aranan plakaları tanıyacağını vurgulayan Vali Karaloğlu, "Bu sistem bize neyi sağlayacak? Artık her gelen aracı durdurup vatandaşa eziyet etmemiş olacağız. Bizim amacımız, vatandaşın yaşam standardını, yaşam konforunu artırmaktır. Yolculuk yaparken hiç birimiz 'dur kardeşim, ismin ne, kimliğin nedir, plakan nedir?' Sorgusundan hoşlanmayız. Vatandaş da hoşlanmaz. Empati yaparak vatandaşın hoşlanmadığı şeyleri ortadan kaldırmaya çalışıyoruz. Yapmış olduğumuz Jandarma MOBESE Sistemi dediğimiz sistem belki de Türkiye'de bir ilktir. Tam bilmiyorum ama öyle zannediyorum. O kadar kapsamlı sistem Türkiye'de bir ilktir. Temenni ederim ki bölgede yaygınlaşır ve vatandaşımız daha az rahatsız edilir. Çünkü bunlar neticede vatandaş için yapılır. Bu sistemin kurulması vatandaş içindir" şeklinde konuştu.

Vatandaşın suça bulaşmasını istemediklerini de dile getiren Vali Karaloğlu, bunların önleyici hizmetler olduğunu ifade ederek konuşmasını şöyle sürdürdü:

"Vatandaş bunu görsün, yanlış bir iş yaptığından bunun takibinin de olduğunu anlasın ve suça bulaşmasın. Vatandaşın suça bulaşmasını istemiyoruz. Yoksa vatandaş suça bulaştıktan sonra ona da zarar bana da zarar."

VAN JANDARMA KOMUTANLIĞI KENTİN 6 GİRİŞ ÇIKIŞ NOKTASINA MOBESE SİSTEMİ KURDU
VAN JANDARMA KOMUTANLIĞI KENTİN 6 GİRİŞ ÇIKIŞ NOKTASINA MOBESE SİSTEMİ KURDU
İHA
Yayın Tarihi : 1 Ekim 2010 Cuma 15:03:03
Güncelleme :1 Ekim 2010 Cuma 19:48:32


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?