3
Mayıs
2024
Cuma
VAN

'Van'ı turizm cennetine çevireceğiz'

Başbakanlık Denizcilik Müsteşarlığı İstanbul Bölge Müdürü Cemalettin Şevli, Van'ı ve çevresini turizm cennetine çevirme amacında olduklarını söyledi.

Milli Eğitim Bakanı Hüseyin Çelik ve Van Vakfı yönetiminin katılımı ile Erciş'te gerçekleştirecek olan açılışlara katılmak üzere Van'a gelen Cemalettin Şevli, Van Gölü ile ilgili yapacakları çalışmalar hakkında İHA muhabirine açıklamalarda bulundu.

Deniz Temiz Derneği (TURMEPA) aracılığı ile daha önce Van'a gönderilen deniz süpürgesinin 'kaptanı yok' yönündeki basında çıkan haberlerin eksik ve asılsız olduğunu ifade eden Şevli, bu geminin sadece kaptanının olmasının yeterli olmadığını belirtti.

Kente gönderilen süpürgenin nasıl kullanılacağı konusunda kişileri eğittiklerini ve bir protokolle Van Belediye Başkanlığı'na devrettiklerini anlatan Şevli, "Bir gemiyi kullanmak ayrıdır, gemideki teknik donanımı kullanmak ise ayrıdır. Kaptan yetmiyor, kaptan dışında o geminin dilinde anlayan adamlara ihtiyaç vardır. Biz bunu da temin edeceğiz ve onların eğitimini vereceğiz. Bu süpürgenin eğitimini verdik. İleride gelecek diğer donanım için de adam yetiştirmek gerekiyor. Daha önce basında çıkan yanlış ve eksik haberleri düzeltmek istiyorum. Allah izin verirse bu hizmetlerin arkası gelecektir. Akdamar Kilisesi Anıt Müzesi etrafında çalışacak bir süpürge daha sonra Edremit ve Gevaş etrafında çalışacak birer süpürge olacak. Biz bu konuda üzerimize düşen görevi yerine getireceğiz ve bunun amacındayız" dedi.

Edremit ilçesinde inşa edilmesi için söz verilerek kararlaştırılan marina ile ilgili de sözün devam ettiğini dile getiren Cemalettin Şevli şöyle konuştu; "Sayın Bakanımız Hüseyin Çelik ve iş adamı Rahmi Koç'la bir önceki gelişimizde verilen söz yerine getirilecektir. Fakat bunun hemen olması mümkün değil. Çünkü buraya yapılacak olan marina için bir çok kurumun izni gerekiyor. Barınağın yapılması için gerekli izinler tamamlandıktan sonra buranın temeli en kısa zamanda atılacaktır. Bu sene olması mümkün değil fakat önümüzdeki yıl yaza girmeden mutlaka bu sıkıntı da çözüme kavuşturulmuş olacaktır. Resmi işlemleri tamamlanmayan bir çalışmanın temelini atmak doğru değil. Biz önce resmi işlemleri bitirelim ondan sonra temelini atalım. Van'ımızda 350 400 tane tekne bulunuyor. Bu teknelerle ilgili çalışma yapmak gerekir. Biz de bunlar için yoğun uğraş içerisindeyiz.

Örneğin ilerleyen zaman içerisinde Çarpanak, Kuzu ve Adır adalarımıza iskeleler yapmayı düşünüyoruz. Buralara birer iskele yapılırsa ve bu gibi çalışmalar sunulursa, Van ve Van denizi turizm cenneti olacaktır. İnsanlar tatil için başka yerlere gitmeyi istemeyeceklerdir. Bizim de bütün amacımız Van ve tüm çevresini turizm cennetine dönüştürmektir."

iha
Yayın Tarihi : 7 Ekim 2008 Salı 13:36:56


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?