7
Mayıs
2024
Salı
VAN

Van'ın 2023 vizyonu belirleniyor

VAN'IN 2023 VİZYONU BELİRLENİYOR

Van'ı dünya kenti yapmak amacıyla, 2023 "Dünya Van Şehri" proje çalışmaları için Stratejik Plan ve Yürütme Kurulu ikinci kez bir araya geldi. Toplantıda, kentin 2023 vizyonu için yapılacak çalışmalar ele alınarak değerlendirildi.

Van Valiliği Vali Ali Paşa Toplantı salonunda Vali Yardımcısı Nurullah Ertaş başkanlığında gerçekleştirilen Stratejik Plan Yürütme Kurulu (SPYK) toplantısına, bazı kamu kurum müdürlerinin yanı sıra yürütme kurulu 15 üyesi katıldı. Vali Yardımcısı Nurullah Ertaş, yürütme kurulunun yapacağı çalışmalarla ilgili toplantıya katılan kurum müdürlerine bilgiler verdi.

Yürütme Kurulu'nun yapacağı çalışmalarda kurum müdürlerini desteğine ihtiyaçları olduğunu belirten Vali Yardımcısı Ertaş, "Faaliyetlerimiz çok geniş ve kapsamlı bir şekilde devam edecektir. Vizyon çerçevesinde planlarımızın oluşturulması için ilimizde çok geniş ve katılımlı konferanslar organize edeceğiz. Çalışma grupları oluşturacağız. Bu faaliyetlerini yürütebilmeleri için kurumsal imkanlardan faydalanacağız. Bir sonraki toplantıda değerlendirmek üzere kurum müdürleri ellerindeki bütün araç, gereç envanterlerini, sağlayabilecekleri diğer imkanlar, sosyal tesisiler ve toplantı salonları ile ilgili bize bilgi verecekler. Yürütme Kurulu'nda bulunan arkadaşlarımızın bir önceki çalışmaları beni daha çok umutlandırdı. Verimli çalışmalar yapılıyor. Buradaki çalışma usulümüz yapılacak olan işleri maddeler halinde sıralayıp tutanak altına almaktır. Bu kurum icracı bir kurumdur. Profesyonel bir çalışma biçimi oluşturup bu şekilde çalışmalara başlayacağız. Bundan sonraki süreçte bu tür toplantılarımız devam edecektir. Van'ın, en iyi şehirler arasında yer alması amacıyla başlatılan proje kapsamında herkesin hayal ettiği bir Van'ın oluşturulmasını amaçlıyoruz" dedi.

Stratejik Plan Yürütme Kurulu'nun yaptığı ikinci toplantıda ayrıca stratejik plan çalışma gruplarının oluşumu ile ilgili de bilgi alış-verişi yapıldı. Destek Birimi'nin oluşturulmasından sonra insan kaynakları, sağlık, sanayi ve ticaret, yatırım finans, kültür-turizm, şehircilik, tarım-hayvancılık, enerji- doğal kaynaklar gibi konularda çalışmalarda bulunacak olan grupların oluşturulması için belirlenen isimler üzerinde de görüşler tartışıldı.

Stratejik Plan Yürütme Kurulu'nun yapacağı toplantılar, ayrıca kurulacak "web" sitesinde de yayınlanacak. Bu web sayfası üzerinden vatandaşlar, kentin 2023 vizyonu ile ilgili görüş ve fikirlerini aktarabileceği gibi, yapılan çalışmaları eleştirme imkanı da bulabilecek.

VAN'IN 2023 VİZYONU BELİRLENİYOR
VAN'IN 2023 VİZYONU BELİRLENİYOR
İHA
Yayın Tarihi : 6 Mayıs 2010 Perşembe 13:41:04
Güncelleme :6 Mayıs 2010 Perşembe 18:31:11


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?