5
Mayıs
2024
Pazar
VAN

Van'ın denizcileri İstanbul'da...

VAN'IN DENİZCİLERİ İSTANBUL'A GİTTİ

Van Valisi Münir Karaloğlu'nun girişimleri sonucu Denizcilik Müsteşarlığı'na bağlı liman ve tersanelerde 1 haftalık eğitim görecek Van Denizcilik Meslek Lisesi öğrencileri uçakla İstanbul'a gitti.

Van Anadolu Denizcilik Meslek Lisesi 3. sınıfında okuyan 5'i kız toplam 22 öğrenci 2 idareci ile birlikte uçakla İstanbul'a gitti.

Ferit Melen Havaalanı'nda bulunan Vali Münir Karaloğlu'da öğrencilerle apronda bir süre sohbet etti ve 1 haftalık oryantasyon eğitimini iyi almaları konusunda bazı tavsiyelerde bulundu. Okulda alınan teori eğitiminin yanı sıra tersane ve limanlarda verilecek pratik bilgilerin önemli olduğunu vurgulayan Karaloğlu, öğrencilerden de dönüşlerinde neler öğrendikleri konusunda rapor alacağını söyledi. Önümüzdeki hafta yapılacak bir toplantı için İstanbul'a geleceğini belirten Karaloğlu, fırsat bulması halinde de bir programda öğrencilerle birlikte olmayı planladığını kaydetti.

Karaloğlu "Belki de birçoğunuz ilk kez İstanbul'u göreceksiniz. Boğazda deniz trafiğinin geçişini görüp, tersanelerde gemilerin nasıl imal edildiğine şahit olacaksınız. Onun için bu fırsatı iyi değerlendiriniz." diye konuştu.

Öğrencilerle yakından ilgilenen Karaloğlu, uçağa binmeden önce günün anısına hatıra fotoğraf çektirdi.

VAN'IN DENİZCİLERİ İSTANBUL'A GİTTİ
VAN'IN DENİZCİLERİ İSTANBUL'A GİTTİ
İHA
Yayın Tarihi : 8 Kasım 2009 Pazar 16:50:04
Güncelleme :8 Kasım 2009 Pazar 21:04:00


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?