2
Mayıs
2024
Perşembe
VAN

Van'ın göbeğinde içme suyu çilesi

Van'ın Şabaniye Mahallesi'nde ikamet eden bir grup vatandaş, kanalizasyon ve içme suyu çalışmalarından yararlanamadıkları gerekçesiyle belediyeyi protesto etti.

Şabaniye Mahallesi 1, 2 ve 3.'ncü sokakta toplanan ve çoğu kadın ve çocuktan oluşan kalabalık, mahallelerini basan lağım sularından ve akmayan çeşmelerden dolayı dert yandı. 1. Sokak'ta başlatılan kanalizasyon çalışmalarının ara sokaklara hemen döşenmesini isteyen kadınlar, kokudan evlerine yaklaşamadıklarını dile getirdiler. Çocuklarının hasta olduğunu, hindi, kaz gibi hayvanlarının içtikleri lağım sularından dolayı öldüğünü ifade eden Ziynet Yıldız isimli kadın, biran önce kanalizasyonun döşenmesini ve suların akmasını istedi.

İsmail Teker isimli vatandaş da soruna çözüm bulunmadığı taktirde eşleri ve çocuklarıyla Van Valiliği'ne çıkacaklarını vurgulayarak, akmayan suyun bile faturasını ödediklerini kaydetti. Teker, "Belediyenin başlatmış olduğu çalışmalar çok yavaş işlemektedir. Bu da her geçen gün bizleri zor durumda bırakıyor. Bir yandan fosseptik çukurlardan dolayı mahalleye girilmezken, öte yandan suların akmaması ise ayrı bir sorun teşkil etmektedir. Mahallemizde hasta eksik olmuyor, böylesi bir durum karşısında artık ne yapmamızı istiyorlar" dedi.

Mahalle sakinlerini yatıştırmaya çalışan Van Belediyesi Kanalizasyon ve Su İşletme (VASKİ) Müdürlüğü yetkilileri, aynı mahallede 4 ayrı yerde çalışmaların sürdüğünü ifade ederek, bunların bitirilmesiyle birlikte diğer ara sokaklara geçeceklerini kaydetti. Yapılan çalışmaların kolay olmadığını, sona ermeden başka bir sokağa giremediklerini ifade eden yetkililer, suyun akması için ise hemen gerekli işlemleri başlatacaklarını sözünü verdiler.

Belediye yetkililerinin açıklamalarıyla biraz sakinleşen vatandaşlar, daha sonra basın mensuplarına evlerinde yaşadıkları sorunları anlattılar.

.
Yayın Tarihi : 4 Haziran 2008 Çarşamba 15:21:53


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?