6
Mayıs
2024
Pazertesi
VAN

Van'ın ilk köprülü kavşağı açıldı

VAN'IN İLK KÖPRÜLÜ KAVŞAĞI ARAÇ TRAFİĞİNE AÇILDI

Van Valisi Münir Karaloğlu, 3 ayda bitirilen Emniyet Köprülü Kavşağı'nın araç trafiğine açılması startını verdi.

Van trafiğinin ulaşımında büyük bir rahatlama ve konfor oluşturacak olan Emniyet Köprülü Kavşağı, Kurban Bayramı öncesi araç trafiğine açıldı. Kasım ayı sonunda bitirilmesi planlanan köprülü kavşak belirlenen tarihten önce bitirildi. Kavşağın devam eden inşaatında sık sık incelemelerde bulunan Van Valisi Münir Karaloğlu, bu kez beraberinde İl Emniyet Müdürü Ayhan Falakalı ile birlikte Emniyet Köprülü Kavşağı'na geldi. Yüklenici firma ve karayolları yetkilileri tarafından karşılanan Vali Karaloğlu, kavşakta devam eden çalışmalar hakkında bilgi aldı. Yüklenici firma yetkililerinin alt geçitte de sıcak asfalt ve yol çizgilerinin de tamamlanarak ulaşıma açılabileceğini belirtmeleri üzerine Vali Karaloğlu, bayram öncesi vatandaşların rahat ulaşım sağlamaları için yolun araç trafiğine açılmasını istedi. Emniyet Müdürü Falakalı ile birlikte köprülü kavşağın üzerine çıkan Karaloğlu, karayolları istikametinden gelerek Edremit istikametine giden araçların seyrini bir süre izledi. Araç sürücüleri de ışıklara takılmadan alt geçitten rahat bir seyir yapınca Vali Karaloğlu'na klakson çalıp elle salladılar. Vali Karaloğlu da sürücülere el sallayarak karşılık verdi.

Vali Münir Karaloğlu, Emniyet Köprülü Kavşağı'nın araç trafiğine açılması ve Van'a yeni yapılması planlanan köprülü kavşaklarla ilgili müjdeler verdi. Önümüzdeki yıldan itibaren Kedili ve Karayolları kavşakları ile Kınyas Kartal Bulvarı'nda da yeni köprülü kavşaklar yapılacağını belirten Karaloğlu, araç trafiğine büyük bir rahatlama getirecek olan Emniyet Köprülü Kavşağı'nın Van halkına hayırlı olması temennisinde bulundu. Karaloğlu, “Emniyet Köprülü Kavşağı ihalede belirlenen resmi süreden önce bitti. Kurban Bayramı'ndaki yoğunluğu dikkate alarak bugün itibariyle bazı eksiklikler olmasına rağmen araç trafiğine, hem alttan hem yan yollardan vermiş olduk. Emniyet Köprülü Kavşağı'nın Van'da ilk uygulama olması sebebiyle çok önemliydi. İnşallah bundan sonra İpekyolu Caddesi üzerindeki Kedili ve Karayolları kavşakları ile Kinyas Kartal Bulvarı'nda da kavşakları bitirerek, oraları da artık ışıklardan transit geçenler için eziyet olmaktan çıkaracağız. Bunun ilk örneği de Emniyet Köprülü Kavşağı idi” dedi.

Kavşak üzerinde sinyalizasyon ve çevre düzenleme çalışmalarının da devam ettiğini kaydeden Karaloğlu, “Kavşaktaki çalışmalar tamamlandıktan sonra çok bu kavşak çok daha güzel olacak” şeklinde konuştu.

Vali Karaloğlu, köprülü kavşaktaki incelemelerini tamamladıktan sonra makam aracıyla da Karayolları ve Edremit istikametlerinden geçerek test sürüşü yaptı.

VAN'IN İLK KÖPRÜLÜ KAVŞAĞI ARAÇ TRAFİĞİNE AÇILDI
VAN'IN İLK KÖPRÜLÜ KAVŞAĞI ARAÇ TRAFİĞİNE AÇILDI
İHA
Yayın Tarihi : 14 Kasım 2010 Pazar 17:04:01
Güncelleme :15 Kasım 2010 Pazartesi 09:07:50


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
EDİP ÇİÇEK IP: 88.232.210.xxx Tarih : 20.11.2010 11:23:40

vallaha helal olsun van artık bir yerlere gelmeli bazı şeyleri hak ediyor hak ettiklerini alabilmeli