7
Mayıs
2024
Salı
VAN

Van'ın tanıtım atağı sürüyor

VAN'IN TANITIM ATAĞI SÜRÜYOR

Almanya'nın başkenti Berlin'de düzenlenen Uluslararası Berlin Turizm Borsası (ITB) Fuarı'na katılan Van Valiliği ile İl Kültür Turizm Müdürlüğü, yabancı stantları ziyaret ederek kentin tanımını yapıyor.

Van Valiliği'nin tanıtım atağı dünyanın en büyük fuarı olarak gösterilen ITB Fuarı'nda da devam ediyor. Fuarın ikinci gününde standa gelen tur operatörleri ve ziyaretçileri ağırlayan görevliler, bir yandan da Van'a en fazla turistin geldiği yabancı ülkelerin stantlarını ziyaret etti.

Van Vali Yardımcısı Halil Berk, beraberinde Almanca öğretmeni Özgür Cangüleç'le birlikte ziyaret ettiği Almanya, Japonya, Güney Kore ve İran'ın stantlarında tur operatörlerine ve stant yetkililerine 'Van Güzel' kitabı CD, broşür ve tanıtım materyalleri verdi. Berk, ilk olarak Almanya'nın önde gelen firmalarından Studiosus Turizm Şirketi Genel Müdürü Thomas Graune'yi ziyaret etti. Kentin tanıtım materyallerini veren Berk, Graune'ya Doğu Anadolu Bölgesi'nin tarihi ve kültürel güzelliklerini anlatarak, 2010 yılında Van'a ve bölgeye turlar düzenlenmelerini istedi.

Graune'de Vali Yardımcısı Berk'e kendisinin de Ekim ayında Van'a geldiğini, 2008 yılında da turizm şirketinin Van'a 2 bin 200, 2009 yılın da ise 400 kişi gönderdiğini söyledi. 2010 yılında Doğu Anadolu Bölgesi'ne gelmek isteyen turist sayısında geçen yıla oranla yüzde 100 bir artış gözlemlediklerini belirten Graune, “Almanya'dan Van'ı ve Ağrı Dağı'nı görmek isteyen çok sayıda insan var. 2010 yılında doğuya gidip gelecek olan turistlerin sayısı 2011 yılında daha çok artacağına inanıyorum” dedi.

Doğu insanının sıcaklığının turistlerin memnun kalmasına sebep olduğuna vurgu yapan Graune, insanların en fazla dikkatini ise tarihi kiliseler ve doğa olduğunu belirtti.

Berk, daha sonra Japonya, Güney Kore ve İran stantlarını da ziyaret ederek, Van'a tur düzenlemeleri için önerilerde bulundu.

VAN'IN TANITIM ATAĞI SÜRÜYOR
VAN'IN TANITIM ATAĞI SÜRÜYOR
İHA
Yayın Tarihi : 11 Mart 2010 Perşembe 16:00:01
Güncelleme :11 Mart 2010 Perşembe 16:12:35


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?