5
Mayıs
2024
Pazar
VAN

Van'ın TÜBİTAK başarısı

Türkiye Bilimsel ve Teknik Araştırma Kurumu (TUBİTAK) Van Bölge Koordinatörü Yrd. Doç. Dr. Ömer Faruk Keser, Van olarak TÜBİTAK ön elemelerine en fazla proje gönderen üçüncü bölge olduklarını söyledi.

Yrd. Doç. Dr. Keser, yarın Van Ticaret ve Sanayi Odası (VATSO) Erek Kongre Merkezi'nde düzenlenecek olan 'TÜBİTAK 2009 Ortaöğretim Öğrencileri Arası Araştırma Projeleri Bölge Sergisi' hakkında bilgi verdi. 1969 yılından bu yana TÜBİTAK tarafından ortaöğretime devam etmekte olan öğrencileri temel ve uygulamalı bilim alanlarında araştırmaya teşvik etmek, onların üstün kabiliyetlerini ortaya çıkarmak ve bilimsel gelişmelerine katkıda bulunmak amacıyla ortaöğretim öğrencilerine yönelik araştırma projeleri yarışması yaptığını anlatan Yrd. Doç. Dr. Keser, önceki yıllarda sadece Ankara'da yapılan Araştırma Projeleri yarışmasının, 2005 yılından sonra bölgesel yarışmalar halinde yapılmaya başladığı söyledi. Geçtiğimiz yıl 10 bölge merkezinde gerçekleştirilen yarışmaların, bu yıl İstanbul (Avrupa) ve Van Bölge merkezlerinin de eklenmesiyle 12'ye ulaştığı ifade edilen Yrd. Doç. Dr. Keser, "Bu amacı desteklemek ve proje geliştirecek öğrencilere rehberlik edecek olan öğretmenlerimize bilim danışmanlığı kültürü kazandırmak için, TÜBİTAK Van Bölge Koordinatörlüğü olarak, ilkini 2007 yılının haziran ayında, ikincisini ise yine aynı yılın aralık ayında Ağrı, Batman, Bitlis, Hakkari, Muş, Şırnak, Siirt ve Van illerini kapsamına alan Van Bölgesi düzeyinde gerçekleştirdiğimiz 'Proje Yürütme ve Bilim Danışmanlığı Eğitimi Çalıştayları' düzenlenmiştir.
Etkinlikle ilgili serginin 7-9 Nisan 2009 tarihlerinde Van Ticaret ve Sanayi Odası Erek Kongre Merkezi'nde gerçekleştirileceği belirtilen Yrd. Doç. Dr. Keser, yarışmanın 10 Nisan 2009 Cuma günü Van Kültür Merkezi Konferans Salonu'nda yapılacak ödül töreni ile sona ereceğini kaydetti. Van Bölgesi kapsamında yer alan 8 ilden yapılan proje başvuruları arasından ön değerlendirme ile seçilen 60 projenin 11'i il dışında gelen 27 jüri üyesi tarafından değerlendirilecek ve Ankara finallerine ise 14 proje göndererek İzmir ve İstanbul (Avrupa) bölgesinden sonra en fazla proje gönderen bölge olacaklarını kaydetti.

TÜBİTAK Van Bölge Koordinatörü Yrd. Doç. Dr. Ömer Faruk Keser, etkinlik kapsamında ayrıca Van Bilgi Derneği'nin katkıları ile Kırıkkale Üniversite Fen Edebiyat Fakültesi Fizik Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. İhsan Uluer tarafından 'Nükleer Enerji' konulu bir konferans ve bir çok bilim adamının katılacağı 'Yerleşik Proje Kültürü' konulu bir de panel düzenleyeceklerini de ifade etti.
 

iha
Yayın Tarihi : 6 Nisan 2009 Pazartesi 20:04:09


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?