6
Mayıs
2024
Pazertesi
VAN

Van'ın YGS başarısı

VAN'IN YGS DERECELERİ ÖZEL SERHAT LİSESİ VE FEM DERSHANESİ'NDEN

Yükseköğretime Geçiş Sınavı (YGS) sonuçlarına göre Van'da farklı puan türlerindeki ilk 3 sıradaki 18 derecenin 12'sinin Özel Serhat Lisesi ve aynı zamanda Çağlayan FEM Dershanesi öğrencilerinin elde ettiği bildirildi.

Sınav sonuçlarının açıklanmasının ardında Özel Serhat Eğitim Kurumları ile Çağlayan FEM Dershanesi yöneticileri dereceye giren öğrencilerle birlikte basın toplantısı düzenlediler. Çağlayan FEM Dershaneleri Müdürü Sezai Buğaz, YGS sonuçlarına göre ilk üçte 18 derecenin 12'sinin Özel Serhat Liseleri'nde öğrenim gören ve aynı zamanda dershanelerine devam eden 3 öğrenci tarafından elde edildiğini söyledi. Buğaz, öğrencilerden Mustafa Eren Bük, farklı puan türlerinde 4 il birinciliği, 2 adet ikincilik elde ettiğini belirtti. Mesut Yiğit ve Ragıp Balık isimli öğrencilerin ise puan türüne göre 2'şer ikincilik ve 1'er üçüncülük elde ettiklerini kaydeden Buğaz, asıl sınav maratonun ise bundan sonra başlayacağını söyledi. Buğaz, "Öğrencilerin bu sınav sonuçlarına göre morallerini ve motivasyonlarını bozmadan daha çok ders çalışmaları gerekiyor" dedi.

Özel Serhat Liseleri Genel Müdürü Hayrettin Kaya ise okul olarak sınavda yüzde 100 başarı elde ettiklerini ifade ederek, bu başarı nedeniyle öğrenci, öğretmen ve dershane yönetimini tebrik etti. Yaklaşık 7 yıldan bu yana gerek liselere giriş gerekse üniversite sınavlarında okul olarak her yıl il birinciliği çıkardıklarını ifade eden Kaya, bu başarının artık geleneksel hale geldiğini söyledi. Kaya, bu başarının altında öğretmenlerin fedakarlığı, velilerin duyarlılığı, öğrencilerin ise planlı ve programlı bir çalışmanın yattığını kaydetti.

Dört puan türüne göre 4 birincilik ve 2 ikincilik elde eden Mustafa Eren Bük, bu başarıyı programlı ve istekli bir çalışmanın sonucunda yakaladığını söyledi. Günde sadece 4 saat ders çalıştığını anlatan Bük, "Çok ders çalışmaktan ziyade planlı ve programlı çalışmak gerekiyor. Okuldaki ders programları ve mecburi etütler bu başarımda önemli katkısı vardır. LYS'de okuluna ve dershanesine aynı dereceyi hediye etmek istediğini anlatan Bük, mimarlık veya eczacılık fakültelerinden birini tercih etmeyi düşündüğünü söyledi.

Van'da ise 17 bin 295 adayın GS sınavına girdiği ve 16 bin 188 adayın 140 puan barajını geçtiği kaydedildi. Van'ın yüzde 93.60 başarı oranı ile Türkiye sıralamasında 57'inci ve 226.210 puan ortalaması ile 62. sırada yer aldığı belirtildi.

Van'ın Türkiye sıralamasına göre geriye düşmesine rağmen puan ortalamasını geçen yıla göre yükselttiği kaydedildi. Van'da, geçtiğimiz yıl yapılan ÖSS'ye 14 bin 437 kişi girmiş ve 13 bin 352'si 140 puan barajını geçmişti. Geçen yıl yüzde 92.48 ile Türkiye sıralamasında 50'nci olan Van, puan ortalamasına göre de sayısal da 64'ncü, eşit ağırlıkta 62'nci ve sözelde ise 64'ncü olmuştu.

İHA
Yayın Tarihi : 30 Nisan 2010 Cuma 18:19:04
Güncelleme :30 Nisan 2010 Cuma 23:44:43


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?