6
Mayıs
2024
Pazertesi
VAN

Vanlı çiftçilere destek primi

VANLI ÇİFTÇİLERE DESTEK PRİMİ

Van Ziraat Odası Yönetim Kurulu Başkanı Lütfü Özgökçe, 38 bin çiftçiye yaklaşık 22 milyon lira mazot, kimyevi gübre ve toprak analizi prim desteği ödemelerine başlandığını belirtti.

Çiftçi Kayıt Sistemi'nden (ÇKS) kayıt yaptıran il genelindeki tüm çiftçilere 2009 yılı mazot ve kimyevi gübre ve toprak analiz prim desteği ödemelerinin yapıldığını kaydeden Van Ziraat Odası Yönetim Kurulu Başkanı Lütfü Özgökçe, "Van il genelinde 38 bin çiftçi ÇKS'ye kayıt yaptırmıştır. Kayıt yaptıran çiftçilerimize yaklaşık 22 milyon lira mazot, kimyevi gübre ve toprak analizi desteği ödemesine başlanmıştır" dedi.

Ödemelerin çiftçilerin adına Ziraat Bankası'nda açılan hesaplarına aktarıldığını ifade eden Özgökçe, ödemelerin tam zamanında yapıldığını belirtti. Bu yıl kış mevsiminin de iyi geçtiğini ve bu güne kadar herhangi bir don olayının yaşanmadığını dile getiren Özgökçe, "Havaların iyi gitmesinden dolayı ekinlerimize gübre atma zamanı erken başladı. Çiftçilerimiz aldığı bu para ile gübre alıp tarlalarına atacaklar ve aldıkları paraları üretime dönüştürmüş olacaklar. Bu yıl kuraklık da beklemiyoruz. İnşallah bol kazançlı bir mevsim geçireceğiz" şeklinde konuştu.

İHA
Yayın Tarihi : 1 Mart 2010 Pazartesi 16:31:01
Güncelleme :1 Mart 2010 Pazartesi 19:05:27


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?