6
Mayıs
2024
Pazertesi
VAN

Vanlı hacı adayları hareket etti

Diyanet İşleri Başkanlığı organizasyonu ile hacca giden 241 kişilik ilk kafile bugün Türk Hava Yolları’na (THY) ait uçakla Medine’ye hareket etti.

Kutsal topraklara gidecek hacı adayları, sabahın erken saatlerinde Van Ferit Melen Havaalanı’na gelmeye başladı. Yakınlarıyla vedalaşan hacı adayları, duygusal anlar yaşadı.
Van Belediye Başkanı Burhan Yenigün’ün de uğurladığı 241 kişilik kafile, Van İl Müftüsü Cevdet Çelen tarafından okunan duanın ardından THY’ye ait uçakla Medine’ye hareket etti.

İl Müftüsü Cevdet Çelen, hac görevini yerine getirecek müslümanların çok heyecanlı olduğunu belirterek, "Hacı adaylarımız şimdiden bu heyecanı yaşamaya başladılar. 241 kişilik ilk kafilemizi bugün yolcu ettik. Diyanet İşleri Başkanlığı organizasyonu ile Van’dan bu yıl 709 hacı adayımız kutsal topraklara gidecek. İlk kafilemiz Medine’ye gidecek. Müftülük olarak üzerimize düşen görevi yapmaya çalışıyoruz. Havaalanı, emniyet ve diğer kurum personellerine teşekkür ediyorum" dedi. Çelen, Bitlis ve Hakkari’den kutsal topraklara gidecek hacı adaylarının da Van’dan uğurlanacağını belirterek, ilk kafilenin 7 Şubat’ta Van’a döneceğini söyledi.

Van
Yayın Tarihi : 27 Aralık 2004 Pazartesi 12:45:02


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?