3
Mayıs
2024
Cuma
VAN

Vanlı hacılar yurda dönüyor

Diyanet İşleri Başkanlığı organizasyonu ile kutsal topraklarda hac farizalarını yerine getiren Vanlı hacı kafileleri yurda dönmeye devam ediyor.


Hac ibadetini için Van'dan kutsal topraklara giden 234 hacı daha bugün memleketine döndü. Geçtiğimiz günlerde A tipi seyahat acenteleri ile Mekke'ye giden hacıların yurda gelmelerinin ardından Diyanet İşleri Başkanlığı bünyesindeki 234 kişilik ilk kafile de bugün yurda geldi. Türk Hava Yolları'nın uçağıyla gelen hacıları yakınları, Van Müftüsü Osman Artan ve müftülük personeli karşıladı. Sabahın erken saatlerinden itibaren Van Ferit Melen Havaalanı'na akın eden hacı yakınları sabırsızlıkla hacılarını beklerken, pasaport kontrolünün bitmesinin ardından hacılar yakınlarıyla hasret giderdiler.
Hacıların görevlerini yerine getirerek yurda dönmelerinden dolayı son derece mutlu olduklarını ifade eden Van Müftüsü Osman Artan, Allah'ın bu mutluluğu herkese yaşatmasını diledi. Diyanet İşleri Başkanlığı bünyesinde kutsal topraklara giden 234 hacının geldiğini vurgulayan Artan, diğer kafilelerin de 21 ve 24 Ağustos 2008 tarihlerinde geleceğini kaydetti.

iha
Yayın Tarihi : 20 Aralık 2008 Cumartesi 17:12:47


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?