6
Mayıs
2024
Pazertesi
VAN

Vanlı imamlardan Bakan Aydın'a tepki

Türkiye Kamu-Sen İl Başkanı Ünal Çavuşoğlu, Türk Eğitim-Sen Şube Başkanı Kutbettin Yıldız ve Diyanet Vakıf-Sen Van İl Temsilcisi Ferit Önür, Kazım Karabekir Caddesi üzerinde bulunan Sevdinoğulları İşhanı'ndaki Türk Kamu-Sen Lokali'nde ortaklaşa bir basın açıklaması yaptılar. Türkiye'de memurların çoğunluğunun açlık sınırında olduğunu belirten Önür, 59. Hükümet'in açıkladığı yüzde 6'lık zammın yüzde 4.8'e düşürüldüğünü söyledi. Geçmiş hükümetlerde olduğu gibi diyanet çalışanına 59. Hükümet'in de sırtını çevirdiğini kaydeden Ferit Önür, Diyanet İşleri Başkanlığı'ndan sorumlu Devlet Bakanı Prof. Dr. Mehmet Aydın'ı da teşkilat çalışanının sosyal ve ekonomik anlamda hiçbir çalışma yapmamasına ise tepki gösterdi.

"DİYANET ÇALIŞANINA ÜVEY EVLAT MUAMELESİ YAPILIYOR"
Diyanet çalışanlarına üvey evlat muamelesi yapıldığını dile getiren Önür, "Prof. Dr. Mehmet Aydın göreve geldiğinden beri çalışmalarımızın ekonomik, sosyal ve hukuki konularındaki sorunlarına yönelik herhangi bir faaliyet sergilememiştir. Çalışanları olarak büyük bir hayal kırıklığı yaşıyoruz. Cumhuriyetin temel kurumlarından biri olan Diyanet İşleri Başkanlığı çalışanlarına gösterilen üvey evlat muamelesinin biran önce son bulmasını ümit ediyoruz. 25 yıllık teşkilat yasasının da biran önce değiştirilmesini istiyoruz. Bizler de kamu çalışanları gibi sosyal ve ekonomik haklara sahip olmak istiyoruz" dedi.
Türk Vakıf-Sen Van İl Temsilcisi Ferit Önür, ayrıca yerel seçimler öncesinde kamuoyuna açıklama yapan belediye başkan aday adaylarının ilin kültür dokusu, camilerin çevre düzenlemesi ile ilgili açıklama yapmamasını üzüntüyle karşıladığını belirterek, camilerdeki hırsızlık olaylarına karşı da zabıta desteği verilmesini istedi.
Bu arada Türkiye Kamu-Sen Van Şube Başkanı Ünal Çavuşoğlu ve Türk Eğitim-Sen Şube Başkanı Kutbettin Yıldız, memurlara verilen zam oranlarının yetersiz olduğunu savunarak, bayram öncesi hükümetin kamu çalışanlarına verdiği 160 milyon liralık zammın bazı basın organlarında müjde olarak yayınlanmasına tepki göstererek, "1-6 Eylül 2003 tarihlerinde Türkiye Kamu-Sen olarak maaşların artırılması ve 2003 yılı enflasyon farklarının ödenmesi toplu görüşme sonucu mutabakatın uygulanması konusunda Türkiye genelinde açlık grevleri eylemler sonucunda ödenmesi kararlaştırıldı. Sendikalar olarak verdiğimiz mücadele sonucunda aldığımız hakkımızı yanlı basın sanki hükümetin memura bayram müjdesi diye tutum sergilemesi bizleri üzmüştür" dedi.
SELAHATTİN AKTAŞ - VAN (İHA)
Yayın Tarihi : 29 Ocak 2004 Perşembe 15:42:55


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?