2
Mayıs
2024
Perşembe
VAN

Vanlı işadamları bir araya geldi

Van Aktif Sanayici ve İşadamları Derneği (VASİAD) tarafından düzenlenen gecede, kamu yöneticileri ve Vanlı iş adamlarını bir araya geldiler.

Urartu Otel'inde düzenlenen programa, Van Vali Yardımcısı Ömer Özcan, Adalet ve Kalkınma Partisi (AK Parti) Van Milletvekili Kayhan Türkmenoğlu, Emniyet Müdürü Salih Kesmez, Anadolu İş Adamları Derneği (ANFED) Başkanı Doğan Kaynak, VASİAD Yönetim Kurulu Başkanı Ali Çiçeksay, bazı ilçe kaymakamları ve belediye başkanları, 8 ayrı ülkeden gelen 11 yabancı öğrenci ile yaklaşık 300 iş adamı katıldı.

Akşam yemeği ile başlayan programın sunuculuğunu ünlü sinema oyuncusu Cem Kurtoğlu yaptı. Verilen yemeğin ardından açılış konuşmasını yapan VASİAD Yönetim Kurulu Başkanı Ali Çiçeksay, ülke ve dünya olarak zor günler yaşadıklarını belirtti. Çiçeksay "Bu sıkıntılı günler nedeniyle çok yakın olduğumuz halde aylarca birbirimizi görmediğimiz oluyor. Birbirimizi görmeye vesile olsun diye biz de böyle bir program düzenledik. Bizi kırmayıp geldiğiniz için hepinize teşekkür ediyorum" dedi.

VASİAD'ın kuruluş yılları ve amacının slayt gösteri ile anlatıldığı programda, 8 ayrı ülkeden gelen ve Türkiye'de çeşitli üniversitelerde öğrenim gören 11 öğrenci şarkılar söyleyip şiirler okudu. Türkmenistan, Tanzanya, Tataristan, Türkmenistan, Afganistan, Kırgızistan, Arnavutluk, Endonezya gibi ülkelerden gelen öğrenciler, Türkiye ve Türk insanı hakkındaki görüşlerini dile getirdiler. Beyaz insanları hep kötü olarak bildiklerini söyleyen Tanzanyalı İbrahim Yunus "Bizim için beyaz adam her zaman kötüydü. Beyaz adam hep alırdı. Hiçbir zaman vermezdi. Eğer bize bir şey verirse mutlaka ağır bir karşılığı olacaktı. Ama Türkleri tanıdıktan sonra tüm beyaz insanların kötü olmadığını gördük" dedi.

Program, yabancı ve Türk öğrencilerin birlikte ellerine aldıkları Türk ve kendi ülkelerinin bayrakları ile 'Hayat Bayram Olsa' şarkısını söylemesiyle sona erdi.

.
Yayın Tarihi : 24 Mayıs 2008 Cumartesi 14:11:55


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?