3
Mayıs
2024
Cuma
VAN

Vanlı işadamları İran'a gitti

Van Ticaret ve Sanayi Odası (VATSO) Yönetim Kurulu Başkanı Zahir Kandaşoğlu, Başbakan Yardımcısı Nazım Ekren tarafından 11 Temmuz'da Van'da açıklanacak olan Doğu Anadolu Projesi'nde (DAP) çok umutlu olduklarını belirtti.

VATSO bünyesinde kurulan Van Asya İpekyolu Fuarcılık A.Ş.'nin organizasyonunda 40 kişilik bir iş adamı grubu ile '7. Uluslararası Urumiye Fuarı'na katılmak üzere İran'a giden VATSO Yönetim Kurulu Başkanı Zahir Kandaşoğlu, yolculuk öncesi İHA Muhabirine ekonomik gelişmelerle ilgili açıklamalarda bulundu.

Başbakan Yardımcısı Nazım Ekren tarafından 11 Temmuz'da Van'da açıklanması beklenen Doğu Anadolu Projesi'nden çok umutlu olduklarını anlatan Kandaşoğlu, bu projede bölgeye özel bir pozitif ayrımcılık yapılması gerektiğini kaydetti. Halen uygulamada olan 5048 Sayılı Yasa'nın istenilen sonucu vermediğini de vurgulayan Kandaşoğlu, açıklanacak projede Van'ın, Malatya ve Düzce ile aynı kefeye konulmaması gerektiği söyledi.

Urumiye Fuarı konusunda da açıklamalarda bulunan VATSO Yönetim Kurulu Başkanı Zahir Kandaşoğlu, Van Organize Sanayi Bölgesi'nde üretilen ürünlerin yer alacağı 9 stant açtıklarını kaydetti. 8-13 tarihleri arasında açık olacak olan uluslararası fuarda İranlı iş adamlarının yanı sıra Türkü Cumhuriyetleri'nde gelecek diğer katılımcılarla görüşme imkanı bulacaklarını belirten Kandaşoğlu, İran ile yapılan sınır ticaretini yeterli bulmadıklarını kaydetti.

Yapılan ticaretin geliştirilmesi için 40 kişilik bir iş adama gurubu ile fuara katılmak üzere gideceklerini vurgulayan Kandaşoğlu, "İran ile yapılacak sınır ticareti bölgenin ekonomisi ve istikrarına da katkı sağlayacaktır. Biz 1997 yılında da İran ile sınır ticareti yapıyorduk. Bu ticaret sayesinde en çok vergi ödeyen iller sıralamasında Van birden 10. sıraya çıktı. Biz yine aynı şekilde sınır ticaretini yapmak istiyoruz. Sınır ticareti denince mutlaka akaryakıtta içinde olmalıdır. Eğer Türkiye'nin akaryakıtının yüzde 90'ı yapılan ihracat ile karşılanıyorsa biz de bundan yararlanmak istiyoruz" dedi.

İHA
Yayın Tarihi : 7 Temmuz 2008 Pazartesi 15:50:47


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?