2
Mayıs
2024
Perşembe
VAN

Vanlı mucitten ilginç tasarım

Van'da kaza sonucu hurdaya dönen motosikletine traktör ve farklı otomobil parçaları ekleyen Vanlı mucit, 3 tekerlekli 12 vitesli ilginç bir yük taşıma aracı yaptı.


Endüstri Meslek Lisesi'nin Tesviye Torna Bölümü'nden mezunu olduktan sonra Van Oto Sanayi Sitesi'nde iş yeri açan Mehmet Cengiz isimli mucidin yaptığı 12 vitesli yük taşıma aracı, çevre esnafının ilgi odağı oldu. İş yerinde yük taşıma amacıyla icat ettiği aracının 8 ileri 4 geri vitesli olduğunu ifade eden Cengiz, saatte 80 kilometre hız yapabilen aracın kendisine bin 500 YTL'ye mal olduğunu belirtti.

Böylesi bir fikre, kaza yaptıktan sonra vardığını vurgulayan Cengiz, hurdaya dönen motosikletini değerlendirmek istediğini kaydetti. Farklı malzemelerden faydalandığını anlatan Cengiz, "Tesviye torna mezunu olmamın da vermiş olduğu tecrübeyle küçük motosikletimi böyle bir yük aracına çevirme gayreti içerisine girdim. İşimden artan kalan zamanlarımı verdiğim aracıma traktör ile farklı otomobil parçalarını ekleyerek böylesi bir yük taşıma aracı icat ettim.

Yaklaşık 2 ton civarında bir yük taşıma kapasitesine sahip araç, havalı frenin yanı sıra ağır ve seri olarak çalışan ileri, geri viteslere de sahip. Yük taşıma motorum şuan tamamlanmış durumda değil. Çünkü buna lamba, kabin ve koltuk takma düşüncesindeyim. Saatte 80 kilometre hız yapan bu icadımı daha da çok ileriye götürüp 4 tekerlekli haline getirmeyi hedefliyorum" dedi.

İha
Yayın Tarihi : 25 Aralık 2008 Perşembe 16:17:02


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?