6
Mayıs
2024
Pazertesi
VAN

Vanlı ressamdan Berlin'de sergi

VANLI RESSAM MUSTAFA GÖRAL 9'NCU KİŞİSEL SERGİSİNİ ITB BERLİN FUARI'NDA AÇTI

Vanlı Ressam Mustafa Göral, 9'ncü kişisel sergisini Almanya'nın başkenti Berlin de düzenlenen Uluslararası Turizm Borsası Fuarı'nda (ITB) sergiledi. Kültür ve Turizm Bakanlığı'nın davetlisi olarak Berlin'e giden Göral'ın sergisinde, Türkiye'nin 4 bölgesinin otantik yaşamının yansıtıldığı 101 adet spatülle yapılan yağlı boya tablosu sanatseverler tarafından da büyük ilgi görüyor.

Öğretmenlik ve Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğü görevi ile birlikte 30 yıl Van'ın kültürüne hizmet eden Göral, 1995 yılında yerleştiği Ankara da, sanat ve kültürel yaşamına devam ediyor. 8'nci Cumhurbaşkanı merhum Turgut Özal'ın destekleriyle Van'ın folklor ve kültürünü Almanya, Avusturalya, Yugoslavya ve Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti gibi ülkelerde tanıtma imkanı bulan Göral, eşi Kadriye, kızı Berat ve oğlu Burak ile birlikte resim yapıyor. Ailece Berlin'de bulunan Göral'ın resimleri de sanatseverler tarafından büyük ilgi gördü.

Fuarın açılışına katılan Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay'ında gezdiği resim sergisini, Van Vali Yardımcısı Halil Berk, Almanya'nın Köln Kenti'nde Seyahat Acente İşletmeciliği yapan işadamı İlhan Karataş'la birlikte Göral'ın ITB Fuarı ICC Salonu'ndaki sergiyi gezdi. Cumhuriyet Oratoryosu Sanat Yönetmenliği ve Milli Eğitim Bakanlığı Türk halk Müziği Juri Üyesi de olan Göral, hedefleri arasında Berlin de sergilediği eserlerini Van Valiliği bahçesinde de sergilemek.

BAŞBAKANLIK 100 BİN TL DESTEK SAĞLAMIŞ

Vali Münir Karaloğlu'nun makamında bulunan eski Van şehrinin eser sahibi de olan Göral, bugünlerde Türkiye Diyanet Vakfı (DİB) ile birlikte bir proje çalışması yürütüyor. Köln'de açmayı planlanan resim sergisinde çeşitli dönemlere ait camiler yer alacak. Göral, yağlı boya ile spatüla kullanarak yaptığı eserlere en büyük desteği Başbakanlık Tanıtma Fonu ve Kültür ve Turizm Bakanlığı Tanıtma Genel Müdürlüğü'nden almış. 100 bin TL Başbakanlıktan destek aldığını belirten Mustafa Göral, Başbakan Erdoğan'a ve Kültür ve Turizm Bakanlığı'na teşekkür ediyor.

BERLİN'DE SERGİLENEN RESİMLERİ VAN VALİLİĞİNE HEDİYE ETMEK İSTİYOR

Ankara Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği'nde (TOBB) Van'ı ilk defa klasik resim sanatında tanıtma imkanı bulduğunu söyleyen Göral, Kültür ve Turizm Bakanlığı'nın talebiyle de Ankara Resim ve Heykel Müzesi'nde Van'la ilgili resim sergisi açtığını belirtiyor. Göral, hedefinin Berlin de sergilediği 101 adet resmi Van Valiliği'ne hediye etmek olduğunu belirterek "Bunların röprodüksiyonlarını aynı ebatta çerçeveli şekilde İtalya da yaptırmak kaydıyla 101 eserimi Vanlılara ve Vanlılar adıyla da sayın valimize takdim etmek istiyorum. Bununla ilgili bir projemde hazır. İçine de semah grupları alarak, Van folkloruyla birleştirerek hem gecesi hem de gündüzünü, Ağrı, Van ve Siirt'e yapmak en büyük arzularımdan bir tanesidir. İnşallah bunu gerçekleştiririm. Ayrıca 2011 yılının Mayıs ayında Amerika-Türk günü ile ilgili bir projemde var. Bu çalışmayı daha da büyüterek sergilemek istiyorum. ABD'deki sergim Van ağırlıklı bir çalışma olacak. Kırsaldaki yaşam ve marka olan Van Kedisi yer alacak" diye konuştu.

VANLI RESSAM MUSTAFA GÖRAL 9'NCU KİŞİSEL SERGİSİNİ ITB BERLİN FUARI'NDA AÇTI
VANLI RESSAM MUSTAFA GÖRAL 9'NCU KİŞİSEL SERGİSİNİ ITB BERLİN FUARI'NDA AÇTI
İHA
Yayın Tarihi : 13 Mart 2010 Cumartesi 16:51:04
Güncelleme :13 Mart 2010 Cumartesi 16:59:22


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?