6
Mayıs
2024
Pazertesi
VAN

Vanlı şairden yeni kitap

VANLI ŞAİR NURULLAH ULUTAŞ'IN İKİNCİ KİTABI 'HİCRAN BUĞUSU' YAYINLANDI

Vanlı Şair Nurullah Ulutaş, 'Adımlarım Eylül Yüklü' şiir kitabının ardından yeni kitabı olan 'Hicran Buğusu' adlı kitabı okurları ile buluşturdu.

Önceki kitaptaki şiirlerin de yer aldığı yeni kitabında okuyucuyu derin duygulara sevk eden Ulutaş, serbest tarzdaki şiirlerinin ağırlıklı bulunduğu 'Hicran Buğusu' adlı kitabı piyasaya sürdü. Muş Alparslan Üniversitesi'nde öğretim üyesi olan Vanlı Şair-Yazar Nurullah Ulutaş'ın ikinci kitabı TEVEG Yayınları tarafından basıldı.

Sakızağacı serisi olarak yayınlanan ve 86 sayfadan oluşan kitapta, yaklaşık 55 şiir bulunuyor. 'Adımlarım Eylül Yüklü'deki şiirlerin ilk bölümünde yer aldığı kitabın ikinci bölümünde yeni şiirlere yer verilmiş. Kitapta, "Amentü", "Düş", "Çocuk", "Zınayda", "Yeni Şarkı", "Aşkın Ölümü", "Veda", "Gülbahar", "Sarı Zambak", "Mersiye", "Beyaz Günah" gibi şiirler yer alıyor.

NURULLAH ULUTAŞ KİMDİR?

1973 Yılında Van'da doğdu. İlk, orta ve lise öğrenimini Van'da tamamladıktan sonra 1993 yılında Malatya İnönü Üniversitesi, Türk Dili Edebiyatı Öğretmenliği Bölümü'nü kazandı. Buradan Van Yüzüncü Yıl Üniversitesi'ne yatay geçiş yaptı. 1997 yılında buradan mezun olup; aynı üniversite de yüksek lisans yaptı. Milli Eğitim Bakanlığı'na bağlı çeşitli okullarda edebiyat öğretmenliği yaparken, 2007 yılında İntihar Olgusunun Türk Romanına Yansıması (1872-1960) başlıklı teziyle Uludağ Üniversitesi'nde doktorasını tamamladı. Halen Muş Alparslan Üniversitesi'nde öğretim üyesi olarak çalışmaktadır. Şairin 'Adımlarım Eylül Yüklü' isimli kitabı yanında; Celal Sılay, Asaf Halet Çelebi üzerine yazılmış yayınlanmaya hazır biyografik çalışmaları da bulunmaktadır. Halen çeşitli dergi ve gazetelerde yazan Nurullah Ulutaş'ın şiir ve yazıları, Dergâh, Turkısh studies, Uludağ Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü Dergisi, Hazan, Kırağı, Kırklar, Taşra Edebiyatı, Vivo, Tutku, Milliyet Sanat, Seyir, Beyaz Gemi gibi dergilerde yayınlandı. "Adımlarım Eylül Yüklü"den sonra şiirlerini topladığı "Hicran Buğusu", şairin ikinci kitabıdır.

VANLI ŞAİR NURULLAH ULUTAŞ'IN İKİNCİ KİTABI 'HİCRAN BUĞUSU' YAYINLANDI
İHA
Yayın Tarihi : 2 Ocak 2010 Cumartesi 15:07:05
Güncelleme :2 Ocak 2010 Cumartesi 15:32:38


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?