5
Mayıs
2024
Pazar
VAN

Vanspor'a verilen cezaya tepki

Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) Yönetim Kurulu'nun, Belediye Vanspor-Eyüpspor maçında yaşanan olaylar nedeniyle Belediye Vanspor'u hükmen 3-0 mağlup ilan etmesine tepkiler bugün de devam etti. Kalabalık bir taraftar grubu, TFF Van Temsilciliği'ne tekbir getirerek yürüdü.


Van Belediye Başkanlığı önünde toplanan bir grup taraftar, Futbol Federasyonu, basın ve bazı spor yazarlarına tepki gösterdi. Daha sonra Belediye Başkanı Bekir Kaya, Van Ticaret ve Sanayi Odası (VATSO) Yönetim Kurulu Başkanı Zahir Kandaşoğlu'nun da aralarında bulunduğu 33 sivil toplum örgütü temsilcileri ile çok sayıda taraftar, belediye önünde hazırladıkları 'Van Halkı' yazılı siyah çelengi alarak TFF Van Temsilciliği'ne doğuru yürüdü. Sloganlar atarak yürüyen grubun TFF Van Temsilciliği'ne yaklaştıkları sıra tekbir getirmeleri ise dikkat çekti.

TFF Van Temsilciliği'nin bulunduğu iş merkezinin giriş kapısına bırakılan siyah çelengin ardından bir açıklama yapan Belediye Başkanı Bekir Kaya, önceki gün Disiplin Kurulu'nun Belediye Vanspor'a 3 maçı tarafsız sahada seyircisiz oynama, 2 maçı da kendi sahasında seyircisiz oynama cezası olmak üzere 5 maç ceza verdiğini söyledi. Kulübün ayrıca 10 bin TL para cezasına da çarptırıldığını belirten Kaya, "Çok ağır bir ceza olmasına karşın bu uygulamayla futbolun biraz
şiddetten arındırılması açısından biz de bu karara sessiz kaldık. Ağır bir cezaydı bunu biliyorduk ama yaşanmış bir olay da vardı.

Bunu da çok fazla gündeme almadık. Hepinizin bildiği gibi dün TTF, hiç olağan olmayan bir şekilde toplandı. Futbol takımımızın 3 puanı silindi. Takımımız hükmen 3-0 yenik sayıldı. Şimdi bu prosedürlere, kurullara ve Tahkim Kurulu'nun daha önce verdiği kararlara baktığımızda böyle olayın ilk kez yaşandığını görüyoruz. Bu herhangi bir hakka hukuka uyan bir karar değildir.


Kesinlikle taraflı ve yanlı alınan bir karardır. Salı günü toplanması gereken kurul, Belediye Vanspor'un başarısına tahammül edemeyen birtakım çevreler ve bir kısım medyada köşe yazarlığı yapan zatların, şahısların ve bazı rakip takımların lobilerin maalesef tesiri altına kalarak takımımız aleyhinde bir karar verdi. Ama şunu çok iyi bilmeliler ki bu karar sadece Belediye Vanspor'a değil tüm Van halkına verilmiş bir cezadır" dedi.


Bir basın mensubunun, "Bunun siyasi bir karar olduğunu inanıyor musunuz? Belediyeyi DTP'nin kazanmasıyla mı ilgili" sorusuna ise Kaya, "Kesinlikle siyasi bir karardır. Tabi ki DTP'li belediyenin olması elbetteki bir faktördür. Ne olursan olsun bize ve DTP'ye tepkileri olur. Ama bu kararla bütün Van cezalandırıldı, biz buna karşıyız" şeklinde konuştu.
Kalabalık daha sonra sessiz bir şekilde dağıldı.
 

İha
Yayın Tarihi : 16 Mayıs 2009 Cumartesi 15:58:48


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
vaysin IP: 78.187.139.xxx Tarih : 18.05.2009 11:29:29

hiç öyle fedeasyonu ya da başkalarını eleştirmeyin. sonuna kadar hakettik, biz de böyle gerizekalı taraftarlar olduktan sonra en alası da olur. sahaya inin hakeme saldırın, yetmedi rakip futbolcuları itfayenin üzerine kadar kovalayın, sonra bunu yapanlar sokağa çıkıp yok şöyle yok böyle desin. alın size, hakettik mi haketmedik mi. böyle mı olur ya, bitime 1 hafta kalıyor siz  çıkıp hakeme ve karşı rakip futbolcularına saldırıyorsunuz. izleyince kendimden utandım ya, böyle vanı destekleyen taraftarlık mı olurmuş...