5
Mayıs
2024
Pazar
VAN

Vatandaş anlattı yetkililer dinledi

Van'ın Muradiye İlçe Kaymakamı Ömer Sağlam, Yenişehir Mahallesi'nde kurulan çadırda vatandaşlarla bir araya gelerek sorunları dinledi.


İlçe Emniyet Müdürlüğü tarafından organize edilen buluşma programına İlçe Kaymakamı Ömer Sağlam, İlçe Emniyet Müdür Vekili Lütfi Soyarslan, Belediye Başkan Vekili Bahyettin Sayanve Mahalle Muhtarı İhsan Yay katıldı. Çadırda bulunan protokol üyelerine sorunlarını anlatan mahalleliler, alt yapı, yol ve su sorunları olduğunu belirttiler. İlçe merkezinde olmalarına rağmen kanalizasyonları olmadığını, yıllardan beri alt yapı sorunlarına ilgililerin eğilmediğini anlatan mahalle sakinleri "Yollarımız kışın çamur, yazın toz ve toprak. Kapı pencere açamıyoruz. Suyumuz ise sabahları iki saat, akşam üzeri bir saat akıyor. Her gelenin verdiği sözler sadece lafta kalıyor" diye sitem ettiler.
Mahalle sakinleri, böyle bir ortamda ilçedeki kurum yetkilileriyle bir araya gelerek sorunlarını anlatma fırsatı verdiklerinden dolayı ilgililere teşekkür ettiklerini de belirterek; "İlçemizde ilk kez böyle güzel ve sıcak bir ortamda devlet kurumlarını aramızda gördüğümüz için çok mutluyuz. Zaten kaymakamımız her konuda bize yardımcı oluyor. Kendilerine teşekkür ediyoruz. Mahalle sorunlarının da biran önce halledilerek temiz çevre, alt yapı, yol ve su sorunlarımızı da bir an önce gidermelerini bekliyoruz. Başka da bir şey istemiyoruz" şeklinde konuştular.
Sorun ve taleplerin ardından konuşan Belediye Başkan vekili Bahyettin Sayan, şartlar el verdiği nispette bu sıkıntıları giderileceklerini belirtti. Sayan, belediye görevleri içerisinde olsun olmasın her sorunu çözmek için ellerinden gelen her şeyi yapma çabası içinde olduklarını söyledi.


Bir değerlendirme konuşması yapan İlçe Kaymakamı Ömer Sağlam ise bu tür organizasyonlarla vatandaşlarla bire bir görüşme yapmanın çok olumlu bir uygulama olduğunu anlattı. Mahalle sakinlerinin ile bir araya geldiğini, her vatandaşın kendi derdini ve sorununu çekinmeden anlatma fırsatı bulduğunu söyleyen Sağlam "Makama geldiklerinde böyle serbest konuşma fırsatı belki bulamayan vatandaşlarımız şimdi istediği şekilde sorunlarını anlatma imkanı buldu. İlçenin diğer mahallelerinde de aynı şekilde vatandaşlarımızla birebir ikamet yerinde buluşma ve dertlerini, ihtiyaçlarını kendi evlerinde anlatma fırsatı vereceğiz. Bu şekilde vatandaşlarımızla birlik ve beraberlik içerisinde daha sıcak ve doğal ortamlarda bir araya geleceğiz. Devletin bütün kurumlarla birlikte yanlarında olduğunun bilincinde olsunlar. İhtiyaç sahibi vatandaşlarımıza zaten her konuda yardımcı oluyoruz ve olmaya da devam edeceğiz. Bu ortamı sağlayan İlçe Emniyet Müdürlüğü(ne ve buraya toplanan tüm vatandaşlarımıza teşekkür ediyorum" DEDİ.

iha
Yayın Tarihi : 5 Haziran 2009 Cuma 15:46:06


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?