2
Mayıs
2024
Perşembe
VAN

Vatandaşlar kar temizliyor

Van'da dün akşam saatlerinde başlayan ve gece boyu süren kar yağışı sonrasında vatandaşlar, işyerleri ve evlerinin önünü temizlemenin telaşını yaşadı.


Akşam saatlerinde başlayan ve aralıksız devam eden kar yağışı ile uyanan vatandaşlar, temizlik çalışmalarına başladı. Yılın ilk karını gören çocuklar ise kendilerini sokağa atarak, karın keyfini çıkarttılar. Vatandaşlar, temizlemesi zor olsa da her şeye rağmen karı çok sevdiklerini dile getirirken, çocuklar da kardan adam yapma hevesine düştüklerini kaydettiler.


Öte yandan şehir merkezinde 10 santimetreye ulaşan kar, şehirlerarası yolların yüksek kesimlerinde fırtınaya dönüştü. Birçok karayolunda etkili olan kar yağışı ve sis ulaşımda aksamalara neden olurken, Van İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Adnan Yaviç, Van merkez ile ilçelerde toplam 27 köy yolunun ulaşıma kapandığını kaydetti. Bunlarda 16'sının merkez, 5 Bahçesaray ve 6 ise Gevaş ilçesine bağlı olduğunu ifade eden Yaviç, 4 ayrı ekiple kapanan köy yollarını açma çalışmalarının başladığını her hangi bir sorunun bulunmadığını dile getirdi.

İha
Yayın Tarihi : 11 Aralık 2008 Perşembe 13:00:53


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?