5
Mayıs
2024
Pazar
VAN

Vatandaşların çöp isyanı

VATANDAŞLARIN ÇÖP İSYANI

Van'ın Gevaş ilçesinde, belediyeye ait çöp depolama merkezinin kaldırılmamasına vatandaşlar tepki gösteriyor.

Belediyeye ait çöp depolama merkezinin bahçe ve tesislere zarar verdiğini belirten vatandaşlar, yetkililerin buna bir çözüm bulmasını istediler. Gevaş'ın bir turizm ilçesi olması nedeniyle mevcut çöp depolama merkezinin kötü bir izlenim verdiğini dile getiren Hasan Tağmat, "Gevaş, özellikle turizm alanında önemli ilçelerden biri. Buralara yerli ve yabancı birçok turist geliyor. Fakat Gevaş Belediyesi ve Akdamar beldesine ait çöplerin buraya dökülmesi hem görünüm açısından hem de etrafa yayılan kokular nedeniyle kötü bir izlenim veriyor" dedi.

Sorunu gerekli tüm kurumlara bildirdiğini, ancak yinede hiçbir önlem alınmadığını belirten Tağmat, "Sağlık İl Müdürlüğü başta olmak üzere gerekli tüm yerlere çöp merkezinin kaldırılması için müracaatta bulunduk. Ancak şimdiye kadar hiçbir sonuç alamadık. Çöpler, ilçemize gelen yerli ve yabancı turistleri rahatsız ettiği gibi bahçemize de zarar vermektedir. Yıllardır bahçemize saçılan çöpler nedeniyle hiçbir ürün alamıyoruz. Bahçemizde bulunan meyve ağaçları, üzerine yapışan naylonlardan dolayı adeta dilek ağaçlarına benziyor" ifadesini kullandı.

Öte yandan, çöp merkezinin etrafa saçtığı koku nedeniyle yerli ve yabancı turistlerin artık tesislere fazla uğramadığını belirten Vizontele Aile Piknik Bahçesi sahibi Barış Danış ise, "En ufak bir esintide bile çöpler tesislerimize, hatta Van Denizi'nin içine kadar gidiyor. Ayrıca akşam saatlerinde koku ve sineklerden dolayı yerli ve yabancı turistler rahatsız oluyor. Zaten ilçemiz yazı kısa olan yerlerden biri. Turizm mevsiminin kısa olduğu ilçemizde birde çöp merkezinin verdiği rahatsızlık nedeniyle fazla kazanamaz olduk. Yetkililerin buna artık bir çözüm bulmasını ve çöp merkezinin başka yere alınmasını istiyoruz" şeklinde konuştu

Konu ile ilgili İHA muhabirine açıklamalarda bulunan Gevaş Belediye Başkanı Nazmi Sezer ise, "Van Valiliği başkanlığında ve tüm çevre belediyelerinin üye olduğu Van ÇEP Birliği tarafından Van-Özalp karayolu üzerinde çöp depolama ve ayrışma depoları yapılıyor. Buna göre 2012 yılı sonuna kadar ilçe ve beldeler çöplerini mevcut olan çöp depolarına dökecektir. Ancak yeni çöp depoları hizmete başlayınca bu vahşi çöp depoları da ortadan kaldırılacaktır" dedi.

VATANDAŞLARIN ÇÖP İSYANI
VATANDAŞLARIN ÇÖP İSYANI
İHA
Yayın Tarihi : 14 Temmuz 2011 Perşembe 15:04:03
Güncelleme :14 Temmuz 2011 Perşembe 15:08:14


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?