5
Mayıs
2024
Pazar
VAN

VATSO 2008 yılı raporunu açıkladı

Van Ticaret ve Sanayi Odası'nın (VATSO) 2008 yılına ait gelir ve gider raporunu kamuoyuna açıklanırken, Başkan Zahir Kandaşoğlu, şeffaf yönetim anlayışı ve kurumsal sorumluluk gereği bunu yaptıklarını belirtti. 

Konuyla ilgili bir açıklama yapan Zahir Kandaşoğlu, Van Ticaret ve Sanayi Odası'ndaki değişimin devam ettiğini belirtti. 1962 yılında kurulan VATSO'nun, son iki yıl ile birlikte ilkleri gerçekleştiren yönetim anlayışını sürdürdüğünü, bu çerçevede tüm çalışmalarını kamuoyu ile paylaşarak örnek ve emsal oluşturduğunu ifade eden Kandaşoğlu, "Şeffaf yönetim anlayışı ve kurumsal sorumluluk gereği son iki yılda tüm hesaplarını kamuoyu ve üyeleri ile paylaşan VATSO yönetimi üyelerinin de takdirini alıyor" diye belirtti. 

Çağdaş bir yönetim anlayışı çerçevesinde yetkili kurulların da onayını alarak kurumun bir yıl içinde gerçekleştirdiği tüm finansal işlemleri, gelir ve giderleri üyeleri ve kamuoyu ile paylaştıklarını ifade eden VATSO Başkanı Zahir Kandaşoğlu "Üyelerimizin ödedikleri aidatların ve aldıkları hizmet bedellerinin ne amaçla ve hangi çerçevede kullanıldığını bilme hakkına sahip olduklarını biliyoruz. Bu nedenle her yılın sonunda odanın mali işleyişi hakkında başta üyelerimiz olmak üzere tüm kesimlerin bilgi sahibi olmasını önemsiyoruz. Bu üyelerimizin odaları ile olan bağlarını güçlendirmekte, aidiyet duygusunun gelişmesine katkı sunmaktadır. Bu bilinçle hareket eden yönetim kurulumuz sorumluluk duygusunun gereği olarak bu açılımları sürdürecektir" dedi. 

Bu çerçevede üyelerin bilgisine sunulmak üzere Van Ticaret ve Sanayi Odası hizmet binası içinde çeşitli yerlere asılan gelir gider bilançoları, üyelerin de ilgisini çekti. Bu konuda görüşlerini açıklayan VATSO üyeleri, odanın şeffaf ve hesap verebilir yönetim anlayışına sevindiklerini ifade ederek "Alışık olmadığımız şeyleri yaşıyoruz. Bugüne kadar hiçbir yönetim böyle bir çalışma yöntemi benimsemedi. Son iki yıldır üyesi olduğumuz odanın hesapları üyelerin bilgisine sunulmaktadır. Bu da odamıza karşı güven duymamızı sağlamaktadır" dediler. 

Açıklanan listede, VATSO'nun 2008 yılı geliri 1 milyon 954 bin 334 TL, giderleri ile 1 milyon 766 bin 650 TL olarak belirtildi

iha
Yayın Tarihi : 21 Ocak 2009 Çarşamba 15:45:54


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?