4
Mayıs
2024
Cumartesi
VAN

VATSO Başkanı Kandaşoğlu 2004 yılını değerlendirdi

Van Ticaret ve Sanayi Odası (VATSO) Başkanı Zahir Kandaşoğlu, 2004 yılının Van’ın gelişimi açısından olumlu geçtiğini belirterek, yıllardır biriken sorunların 58 ve 59. hükümetler döneminde çözüldüğünü ve 2005 yılından da aynı beklentiler içinde olduklarını söyledi.

VATSO Başkanı Zahir Kandaşoğlu, makamında bir basın toplantısı düzenleyerek 20004 yılını değerlendirdi. Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın 5 Ocak’ta Ankara’da Doğu ve Güneydoğu Anadolu Bölgesi’ndeki Ticaret ve Sanayi Odası Başkanları ile yapacağı toplantı hakkında da bilgi veren Kandaşoğlu, 31 Aralık’taki Milli Piyango talihlisine de Van’a yatırım yapması çağrısında bulunarak, "Talihlimizi Van Organize Sanayii’nde yatırım yapmaya bekliyoruz. Gelip yatırım yaparsa kendisine bedava arsa vereciğiz" sözünü verdi.

2004 yılının ekonomik ve yatırım alanlarında Van’da çok olumlu gelişmeler yaşandığını belirten Kandaşoğlu, yıllardır biriken sorunların ise 58 ve 59. hükümetler döneminde çözüldüğünü söyledi. 2005 yılında da aynı beklentiler içinde olduklarını kaydeden Kandaşoğlu, ilimizin sağlık ve eğitim alanındaki sorunlarının çözüm beklediğini bildirdi. Kandaşoğlu, Van ve bölgedeki AK Parti İl ve İlçe Teşkilatları’nın Başbakan Erdoğan ve hükümetin başarılı çalışmalarının arkasına sığınarak hiçbir gayret göstermediğini ifade ederek, ilin sorunlarıyla yakından ilgilenmeye davet etti. Siyasilere ihalelerle uğraşmamaları çağrısında bulunan Kandaşoğlu, "İhalelerde ve malzeme alım satımlarda hangi taşı kaldırıyorsak, bakıyorsunuz iktidar partisinin temsilcileri çıkıyor. Bölgemizde bu dedikodular son zamanlarda çoğalmaya başladı. Bu bölgemize ve ilimize yakışmayan şeylerdir. Herkesi dürüst ve namuslu çalışmaya davet ediyorum" dedi.
Kandaşoğlu, Tasarrufu Mevduatı Sigorta Fonu (TMSF) tarafından yeniden satışa çıkarılan Van Çimento Fabrikası’nın alımı için girişimlerinin devam ettiğini de hatırlatarak, özelleştirme kapsamına alınan Sümerbank Kundura Fabrikası’nın da Küçük ve Orta Ölçekli Geliştirme İdaresi Başkanlığı’na (KOSGEB) devredilerek İş Geliştirme Merkezi olduğunu söyledi. Kandaşoğlu, bu fabrikada ilk etapta 850 kişiye istihdam doğacağını, üretim yapmayan Van Yün İplik Fabrikası’nı da aynı şekilde KOSGEB’e devredilmesi için de çalışmalarının devam ettiğini bildirdi.

Van-İHA
Yayın Tarihi : 3 Ocak 2005 Pazartesi 14:35:37


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?