2
Mayıs
2024
Perşembe
VAN

VATSO enerjiyi konuştu

Van Ticaret ve Sanayi Odası'nın (VATSO) aylık olağan meclis toplantısına, üyelerin enerji sorununu dile getirmeleri damgasını vurdu.

Van tüccar ve sanayicisini temsil eden üyeler, kentte yaşanan enerji kesintilerinin ekonomik kalkınmaya ve gelişmeye engel olduğunu belirterek, bu konuda herkesin üzerine düşeni yapması gerektiğini belirttiler. Üyeler, gerekirse toplu halde ilgili kurumlar hakkında verdikleri zararlardan dolayı savcılığa suç duyurusunda bulanacaklarını belirttiler.


Son günlerde Van'da kronikleşen enerji sorunu nedeniyle bütün vatandaşlar zor durumda kalınırken, Van Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Zahir Kandaşoğlu, meclis üyeleri adına bir açıklama yaparak, soruna çözüm bulunmasını istedi. VATSO Yönetim Kurulu Başkanı Zahir Kandaşoğlu, özellikle son 10 yıldır Van'ın en önemli sorununun enerji olduğunu belirterek "Van'ın son yıllarda en büyük sorunu enerji yetersizliğidir. Bu kentin enerji sorununu her platformda dile getirmemize rağmen, maalesef yetkililer, bu konuda elle tutulur bir çalışma sergilememişlerdir. Son 10 yılda bu kentte seçilen tüm siyasiler sorunun giderilmesi için verdiği sözlerini yerine getirememişlerdir" ifadesini kullandı.


Van'ın kalkınmasında, gelişmesinde de önemli bir etken olarak enerji olduğunu belirten VATSO Yönetim Kurulu Başkanı Kandaşoğlu, "Kim ne derse desin, bu şartlarda buraya yatırımcı getirmemiz hayalden öteye geçmez. Çünkü yeterince enerji alamayan yatırımcı buraya gelip de yatırım yapmaz. Mevcut yatırımcılarımız bile bu enerji ile üretim yapamaz duruma gelmiştir. Bu durum başta sanayici olmak üzere, tüccarlarımızı, küçük ve orta ölçekli işletme sahiplerimizi ve halkımızı mağdur ediyor. Sanayici makinelerini çalıştıramaz oldu. Şehirde jeneratör sesleri kesilmez oldu. Küçük ev aletleri kullanılmaz hale geldi" dedi.


Van Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Zahir Kandaşoğlu, iklim şartları nedeniyle bölgenin kısa süre sonra kış şartları ile karşı karşıya kalacağını belirterek açıklamasını şöyle sürdürdü:

"Çok değil en fazla iki ay sonra bölgemiz ve ilimiz kara kışa teslim olacaktır. Bugün yaşanan elektrik kesintileri o zaman şehirde krizlere yol açacaktır. Kentin ekonomisi, sosyal yaşantısı felç olacaktır. Bu duruma kim bir çözüm bulacaksa hemen bulsun. Aksi taktirde kentimizi kötü günler beklemektedir. Van Ticaret ve Sanayi Odası olarak, Van'da yaşanan enerji sorununu her zaman gündemde tuttuk. Odamız öncülüğünde Yüzüncü Yıl Üniversitesi'nin değerli bilim adamları ve STK'lar katılımıyla 2008 üç tane enerji zirvesi gerçekleştirdik.. Ancak bu toplantılarımıza yetkili kurumlar katılım göstermedikleri gibi hazırladığımız raporlarımız henüz cevaplanmamıştır. Maalesef Van'da enerji başta ekonomik hayatımız olmak üzere kentimize çok büyük zararlar vermeye devam etmektedir."

iha
Yayın Tarihi : 1 Eylül 2008 Pazartesi 16:15:41
Güncelleme :1 Eylül 2008 Pazartesi 16:19:25


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?