6
Mayıs
2024
Pazertesi
VAN

VATSO heyeti Ermenistan'a gitti

VATSO HEYETİ ERMENİSTAN'A GİTTİ

Van Ticaret ve Sanayi Odası (VATSO) üyelerinden oluşan bir heyet, 14-15 Mayıs'ta Erivan'da yapılacak olan Uluslararası Turizm Fuarı'na katılmak üzere Ermenistan'a hareket etti.

Son dönemde Van'ın yurt içinden ve yurt dışından tanıtımı çalışmaları aralıksız devam ediyor. Önceki gün Amerika'dan dönen VATSO Yönetim Kurulu Başkanı Zahir Kandaşoğlu, heyetin hareketinden önce yaptığı değerlendirmede, amaçlarının Ermenistan'da açılan fuarda ülkeyi ve Van'ı en iyi şekilde temsil etmek olduğunu belirtti. Kandaşoğlu, "Kadim medeniyetlere başkentlik yapmış ilimizi dünyanın her yerinde tanıtmaya başladık. İnşallah bunların kazanımlarını yakın zamanda alacağız. Geçen hafta sayın valimizle

Amerika'da ilimizi tanıttık. Bugün Ermenistan'a gidiyoruz. Amacımız ticaret. Bu kente ne kazandırabiliriz, burayı nasıl turizm merkezi yapabiliriz, bunun gayretindeyiz. Ermenistan Seyahat Acenteleri Birliği'nin davetlisi olarak bu ülkeye üyelerimizden oluşan bir heyetle gidiyoruz. Ayrıca turizm firmalarımız ve odamız fuarda stand açıp ülkemizin ve ilimizin tanıtımını gerçekleştirecek. Akdamar Kilisesi'nin bir gün bile olsa ibadete açılması, ilimizde, ülkemizde yeni bir dönemin başladığının göstergesidir.

Bizler sahip olduğumuz potansiyelleri dünya kültür ve turizm mirasına kazandırmak istiyoruz. Bu değerler, bu eserler bizim ve dünyaya göstermek, buradan ülkemize katma değer sağlamak bizim elimizde. İnşallah gezimiz hepimiz için hayırlı olur" açıklamasını yaptı.

40 kişiden oluşan VATSO Ermenistan heyetinde; VATSO Yönetim Kurulu Başkanı Zahir Kandaşoğlu'nun yanı sıra yönetim kurulu üyeleri, meclis üyeleri, Van Belediyesi'ni temsilen Başkan Yardımcıları İdris Canbay, Gülbahar Orhan ve meclis üyeleri, Vangölü Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Ferit Havya ve gazeteciler de yer alıyor. 12-17 Mayıs tarihlerini kapsayan gezi programında; Ermenistan Turizm Bakanlığı yetkilileri, Ermenistan Seyahat Acentesi Başkanlığı, Ermenistan Ticaret ve Sanayi Odaları Birliği de ziyaret edilecek.

VATSO HEYETİ ERMENİSTAN'A GİTTİ
İHA
Yayın Tarihi : 12 Mayıs 2010 Çarşamba 15:23:04
Güncelleme :12 Mayıs 2010 Çarşamba 15:47:05


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?