3
Mayıs
2024
Cuma
VAN

VATSO Hurdacılar Sitesi'ni gezdi

Van Ticaret ve Sanayi Odası (VATSO) Yönetim Kurulu Başkanı Zahir Kandaşoğlu, S.S. Hurdacılar ve Geridönüşümcüler Sitesi'ni ziyaret etti. 

Site Kooperatif Başkanı Ömer Doğan ve Başkan Yardımcısı Çetin Şalem tarafından karşılan Kandaşoğlu, site esnafının sorunlarını dinledi. Hurdacıların çok önemli bir görev yaptıklarını belirten Kandaşoğlu "Arkadaşlarımız, kentin temizliğinde önemli görev üstlenmişlerdir. Ayrıca çevre kirliliğinin önlenmesinde de çalışıyorlar. Burada çalışan arkadaşlarımızın zor şartlar altında çalışması beni gerçekten üzdü" ifadesin kullandı. 

Kooperatif için ayrılan alanın henüz altyapısının bitirilmemiş olduğunu belirten ve esnafların zor şartlar altında çalıştıklarına değinen Zahir Kandaşoğlu, "Burada bulunan üyelerimizin sorunları ile yakından ilgileniyoruz. Ancak gördüğüm manzara beni çok etkiledi. Henüz yolları bitirilmemiş, derme çatma yapılarda çalışan bu esnaflarımız en iyi hizmeti hak ediyorlar. Ancak burada bunu görmemek beni üzdü" dedi. 

S.S. Hurdacılar ve Geridönüşümcüler Kooperatifi Başkanı Ömer Doğan, Kandaşoğlu'na sorunları hakkında bilgi verdi. Zor şartlar altında yaklaşık 100 iş yeri bulunan kooperatifte çalıştıklarını belirterek "Şuana kadar verilen sözler yerine getirilmedi. Derme çatma binalarda henüz bitirilmemiş yol, tam akmayan sular ve elektrik sorunu ile yaşamaktayız. Yaklaşık 4 bin 500 çalışanı olan bir sektörümüz var. Ancak sorunlarımızdan dolayı sektörümüz can çekişmektedir" dedi.


Hurdacı esnafının küresel krizden en çok etkilenen sektör olduğunu belirten Başkan Doğan, "Demir fiyatları bizim sektörümüzü direkt etkilemektedir. Maalesef kriz nedeniyle aktif çalışan 500 çalışan işsiz kaldı. Bu dönemi nasıl atlatırız onu düşünüyoruz" ifadesini kullandı. 

VATSO Yönetim Kurulu Başkanı Zahir Kandaşoğlu ise, esnaf ile yaptığı görüşmede, sorunlarını ilgili yerlere ulaştırmak için elinden gelen gayreti göstereceğini belirterek "Kooperatif başkanımızla el ele vererek, üyelerimizin ve buradaki esnafın zor durumdan çıkması için çalışacağız. VATSO olarak her türlü desteği vermeye hazırız" dedi.

iha
Yayın Tarihi : 15 Kasım 2008 Cumartesi 19:06:03


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?