5
Mayıs
2024
Pazar
VAN

VATSO Kuzey Irak'a açıldı

Van Ticaret ve Sanayi Odası (VATSO) heyeti, Erbil Ticaret Odası'nın daveti üzerine gerçekleştirdiği Kuzey Irak ziyaretinde Duhok ve Erbil kentlerini gezerek incelemelerde bulundu.

Duhok Ticaret Odası tarafından İbrahim Halil Gümrük Kapısı'ndan alınan 40 kişilik VATSO heyeti, ilk olarak oda yönetimini makamlarında ziyaret etti. Daha sonra kentte bulunan Türk iş adamlarına ait iş yerlerini ziyaret eden heyet, Erbil kentine geçti. Erbil'de birçok fabrika ziyareti gerçekleştiren heyet burada Kent Valisi Nevzat Hadi tarafından makamında kabul edildi. İkili görüşmelerde Türkiye'yi çok önemsediklerini belirten Vali Nevzat Hadi, yeniden imar edilen Kuzey Irak'ın her anlamda Türkiye ile işbirliği yapmak istediğini söyledi.

Daha sonra Erbil Ticaret Odası'na geçen VATSO heyeti burada düzenlenen Ekonomik ve Ticari İşbirliği Protokolü İmza Töreni'ne ne katıldı. VATSO Yönetim Kurulu Başkanı Zahir Kandaşoğlu ve Erbil Ticaret Odası Başkanı Dara Jelil El-Hayat arasında imzalanan 14 maddelik protokol gereği iki oda arasında ekonomik ve ticari işbirliği faaliyetleri gerçekleştirileceği bildirildi.

Törende bir konuşma yapan VATSO Yönetim Kurulu Başkanı Zahir Kandaşoğlu, Kuzey Irak'ta bulunmaktan memnun olduğunu belirterek "Yaptığımız incelemelerde gördüm ki, Kuzey Irak'ın imarında Türk firmaları önemli roller üstlenmişler. Ancak Van firmaları olarak buraya gelmekte gecikmişiz. Üretici firmalarımız mutlaka buralara gelmeli, buradaki pazarda mutlaka bulunmalıdır. Kısa sürede burada büyük işler yapılmış" şeklinde konuştu.

Kuzey Irak'a yapılan ziyarete Yönetim Kurulu Başkanı Zahir Kandaşoğlu ile birlikte Yönetim Kurulu Başkan yardımcıları Naci Çakırgöz, Osman Çelik, Yönetim Kurulu Muhasip Üyesi Mirza Nadiroğlu, Yönetim Kurulu üyeleri Hacı Tugay, Mustafa Kantarcıoğlu, İbrahim Sevimli, meclis üyeleri ile oda üyeleri katıldı.
 

iha
Yayın Tarihi : 4 Mart 2009 Çarşamba 21:51:07


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?