7
Mayıs
2024
Salı
VAN

VATSO üyelerine YTL dersi

Van Ticaret ve Sanayi Odası (VATSO) ile Serbest Muhasebeciler ve Mali Müşavirler Odası (SMMO) tarafından ’Enflasyon Muhasebesi’ ve ’Yeni Türk Lirası (YTL)’ konulu bir toplantı düzenlendi.

VATSO Meclis Salonu’nda yapılan toplantıya, gelir ve kurumlar vergisi mükellefleri katıldı. Toplantının açılış konuşmasını yapan VATSO Başkan Yardımcısı Nizamettin Çakmak, iktidara gelen hükümetlerin hep enflasyonla mücadele edileceği vaadiyle işbaşına geldiğini ancak bugüne kadar bu konuda ciddi bir çalışma yapmadığını söyledi. Bu dönem içinde bazı kesimlerin enflasyon etkileri sebebiyle zengin olduğunu, bazı kesimler ise büyük ölçüde güç, gelir kaybına uğradığını kaydeden Çakmak, "Özellikle Küçük ve Orta Ölçekli İşletmeler (KOBİ) ve mali durumlarını enflasyona göre ayarlayamayan kesimler zaman içinde alım gücü kaybına, sermaye daralmasına ve pazar kaybına uğramışlardır. Bu sebeple hem ekonomik hem de sosyal dokumuz zarar görmüştür" dedi.

Daha sonra Van SMMO Başkanı Yakup Simeklioğlu, toplantıya katılan mükelleflere ’Enflasyon Muhasebesi’ ve ’Yeni Türk Lirası YTL’ hakkında bilgi verdi.

van
Yayın Tarihi : 15 Aralık 2004 Çarşamba 10:28:58
Güncelleme :15 Aralık 2004 Çarşamba 12:46:52


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?