5
Mayıs
2024
Pazar
VAN

VATSO'da fotoğraf sergisi

Van Ticaret ve Sanayi Odası (VATSO) AB Bilgi Bürosu tarafından hazırlanan "Yerelde Sınırların Ötesine Geçmek" isimli fotoğraf sergisi, VATSO Yönetim Kurulu Başkanı Zahir Kandaşoğlu, Meclis Başkanı Ata Altay, VATSO Meclis üyeleri ve sivil toplum örgütlerinin katıldığı törenle açıldı.


Serginin açılışında konuşan VATSO Yönetim Kurulu Başkanı Zahir Kandaşoğlu, Oda bünyesinde bulunan Van AB Bilgi Bürosu'nun, yaptığı etkinliklerle kamuoyunda AB hakkında önemli bir farkındalık sağladığını söyledi. Kandaşoğlu "Başarılı çalışmaları ile ilimizde önemli çalışmalar yapan AB Bilgi Büromuzun etkinliklerinin de yer aldığı fotoğraf sergisi görülmeye değerdir. Ülkemizde AB konusunda çalışan büroların güzel çalışmalar yaptığının bir göstergesidir. Avrupa Parlamentosu'nda da açılan bu sergi, bugün ilimizde halkımızın beğenisine sunulmuştur" dedi.


VATSO Sergi Salonu'nda düzenlenen ve 15 Şubat tarihine kadar açık kalacak olan sergi, ziyaretçilerini Bilgi Büroları aracılığıyla halkın AB hakkında nasıl bilgilendirildiğine dair etkileyici bir yolculuğa çıkarıyor. 26-29 Ağustos 2008 tarihlerinde Avrupa Komisyonu Türkiye Delegasyonu tarafından Avrupa Parlamentosu'nda gerçekleştirilen sergi, Türkiye'deki AB Bilgi Büroları'nın etkinliklerindeki çarpıcı karelerden oluşuyor.

Fotoğraflarda, Van, Adana, Antalya, Bursa, Denizli, Diyarbakır, Gaziantep, İzmir, Kayseri, Mersin, Samsun, Trabzon, Edirne'deki AB Bilgi Büroları'nın özellikle Avrupa Kültürlerarası Diyalog Yılı kapsamında gerçekleştirdiği yerel ve bölgesel etkinliklerden önemli örnekler yer alıyor. Sergide ayrıca Avrupa Birliği hakkında vatandaşları bilgilendirmede kültürel diyalogun ve iletişimin rolü vurgulanarak, Türkiye'deki AB Üyesi Ülkelerin büyükelçilikleriyle işbirliğiyle illerde gerçekleştirilen konser ve sergilere de atıfta bulunuluyor.

İha
Yayın Tarihi : 31 Ocak 2009 Cumartesi 18:05:31


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?