6
Mayıs
2024
Pazertesi
VAN

VATSO'da sertifika töreni

VATSO'DA SERTİFİKA TÖRENİ

Van Valisi Münir Karaloğlu, 'Her işi yaparım abı' döneminin kapandığını belirterek, "Artık kimse sıradan insana iş vermek istemiyor. Herkes nitelikli insan arıyor. Gençlerimizi açacağımız bu tip mesleki eğitim kursları ile aranan nitelikli insan haline getirebiliriz" dedi.

Van Ticaret ve Sanayi Odası Başkanlığı'nın (VATSO) Türkiye İş Kurumu (İş-Kur) ile ortaklaşa düzenlediği 'Pazarlamana ve satış teknikleri' kursunu tamamlayan 23 kişiye düzenlenen bir törenle sertifikaları verildi. Törende bir konuşma yapan VATSO Yönetim Kurulu Başkanı Zahir Kandaşoğlu, bu kentin kaderini değiştirmek, kent insanının hak ve hukukunu aramak, yolsuzlukların karşısında dürüst bir şekilde durmak için üyelerine, Van'ın gençlerine ve halkın her kesimine söz verdiklerini ve bu doğrultuda gece gündüz durmadan çalıştıklarını söyledi. İl il, kapı kapı, dolaşarak Van'ın tanıtımına, gelişimine ve ekonomisine katkı sunmaya çalıştıklarını anlatan Kandaşoğlu, "Biz VATSO olarak gençlerimizin geleceği için yüzlerce eğitim programı düzenledik. Biz bunu her zaman iddia ediyoruz bu geri kalmış bölgenin geleceği eğitimli gençlerin elindedir. Gençlerimizi ciddi bir şekilde sahaya çıkarmak, onları bilgilendirmek, onların önünü açmak için VATSO olarak gece gündüz çalışmakta ve ilimizin en ciddi sorunlarından biri olan kalifiyeli eleman sıkıntısını gidermek için de eğitimler düzenlemekteyiz" dedi.

Daha sonra bir konuşma yapan Van Valisi Münir Karaloğlu ise iş garantili bütün kurslara destek vermek istediklerini belirtti. 'Ben kalifiye eleman bulamıyorum' diyen bütün iş adamları, esnaf ve tüccar hangi iş kolunda olursa olsun kendilerine müracaat etmeleri halinde onlar için iş garantili meslek kursu açma imkanlarını bulunduğunu söyleyen Vali Karaloğlu, açacakları kursların bir üst sınırının da bulunmadığını anlattı. Vali Karaloğlu, "Önemli olan iş adamlarımızın bize istihdam garantisi vermeleridir. İş garantisi bizin için gerçekten çok önemlidir. VATSO Yönetim Kurulu Başkanımız da belirtti bölgemizde işsizlik oranı gerçekten çok yüksek. İşsizlik artık Türkiye'nin değil, yaşanan son ekonomik kriz ile birlikte dünyanın çok ciddi bir problemi haline geldi. İşsizliği azaltmak ve mevcut işsizlerimizin niteliğinin artırmak zorundayız. İşsiz insan geliyor 'Ne iş yaparsınız? Diye sorduğumuzda 'Her işi yaparım abı' diyor. 'Her işi yaparım' dönemi artık kapandı. Artık kimse sıradan insana iş vermek istemiyor. Herkes nitelikli insan arıyor. Gençlerimizi açacağımız bu tip mesleki eğitim kursları ile aranan nitelikli insan haline getirebiliriz. Onların kollarına birer altın bilezik olan meslek sahibi yapabiliriz" dedi.

Vali Karaloğlu, yaptığı konuşmanın ardından Vali Yardımcısı Halil Berk, Belediye Başkan Yardımcısı Selim Bozyiğit, İş-Kur Van İl Müdürü Abdulkerim Arvas, VATSO Yönetim Kurulu Başkanı Zahir Kandaşoğlu, VATSO Meclis Başkanı Ata Altay ve Vangölü Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Ferit Hayva ile birlikte kursiyerlere sertifikalarını verdi.

VATSO'DA SERTİFİKA TÖRENİ
VATSO'DA SERTİFİKA TÖRENİ
İHA
Yayın Tarihi : 19 Şubat 2010 Cuma 18:22:02
Güncelleme :19 Şubat 2010 Cuma 18:27:42


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?