2
Mayıs
2024
Perşembe
VAN

VATSO'dan AB Fonları açıklaması

Van Ticaret ve Sanayi Odası (VATSO) Yönetim Kurulu Başkanı Zahir Kandaşoğlu, Avrupa Birliği (AB) fonlarından en üst seviyede faydalanmak için hazırladıkları projelerin ilgili kurumlara sunmaya hazırlandıklarını belirtti. 

VATSO Yönetim Kurulu Başkanı Zahir Kandaşoğlu yaptığı yazılı açıklamada, Sanayi ve Ticaret Bakanlığı'nın organizasyonunda AB tarafından desteklenen İPA Programı'na sunulmak üzere 3 proje hazırladıklarını belirtti. Projelerin son başvuru tarihi olan 16 Ocak 2009'a yetiştirmesi için çalışmalarına hız verdiklerini kaydeden Kandaşoğlu, "Van'a kongre ve fuar alanı kazandırmak için VATSO'nun hazırladığı projenin tamamlanma aşamasına geldi. 

Van Valiliği, Van Belediyesi Organize Sanayi Bölgesi ve VATSO'nun ortak hazırladığı proje ile Van'a modern bir fuar ve kongre merkezi yapılmasını amaçlanmaktadır. Van Belediyesi tarafından yer tahsisi yapılan projenin teknik toplantısı önceki gün VATSO'da yapıldı. Proje Danışmanı Doğan İncesulu'nun da katıldığı toplantıda proje hakkında genel fikir alışverişinde bulunuldu" dedi.
VATSO tarafından hazırlanan bir diğer projenin ise İngiltere'nin Liverpol Ticaret Odası ile yürütülen 'Üç Ayaklı Bölgesel Kalkınma' projesi olduğu kaydeden Kandaşoğlu, bu proje ile 'Yenilik Aktarım Merkezi' projesinin 2009 yılında hayata geçireceklerini belirtti. VATSO'nun Sanayi ve Ticaret Bakanlığı tarafından organize edilen İPA programına sunulmak üzere iki projenin daha üzerinde çalıştıklarını anlatan Kandaşoğlu, "Bu projelerden biri 'İnsan Kaynaklarının Geliştirilmesi ve Turizm Projesi'dir. Bu kapsamda görüşme ve çalışmalarımız devam ediyor. AB fonlarının etkin kullanılması ve bu çerçevede bölgenin kalkınması için açılan duyuruları sürekli takip ediyoruz" şeklinde konuştu.

iha
Yayın Tarihi : 29 Aralık 2008 Pazartesi 19:36:09
Güncelleme :29 Aralık 2008 Pazartesi 22:03:05


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?