5
Mayıs
2024
Pazar
VAN

VATSO'dan Bekir Kaya'ya ziyaret

Van Ticaret ve Sanayi Odası (VATSO) Yönetim Kurulu ve meclis üyeleri, Van Belediye Başkanı Bekir Kaya'yı makamında ziyaret ettiler.

Yönetim Kurulu Başkanı Zahir Kandaşoğlu ve Meclis Başkanı Ata Altay'ın da aralarında bulunduğu VATSO Yönetim Kurulu ve meclis üyeleri, Belediye Meclis Üyesi Sabri Abi tarafından dışardan karşılandılar. Kandaşoğlu ve beraberindekiler daha sonra Belediye Başkanı Bekir Kaya'nın makamına geçtiler. Başkan Kaya'ya başarılar dileyen Kandaşoğlu, bir meslek kuruluşu olan VATSO yönetimi olarak belediyenin borcunu merak ettiklerini söyledi.

Kaya'nın, "Borçları toparlamaya çalışıyoruz. Dün itibari ile yaptığımız hesaplara göre 175 milyon TL civarında bir borç miktarı vardı. Ancak artacağından endişe ediyoruz" demesi üzerine Kandaşoğlu, "Vanlı olmaktan utanıyorum. Bunun da nedeni sivil toplum örgütleri ve derneklerdir. Yıllardır ben bu memleket için bağırken hiç kimse destek vermedi. Belediyeye ait binaları, arsaları satmışlar. 700 bin yıllık tarihi olan bir şehri bu hale getirmeye hiç kimsenin hakkı yok. Bunun hesabını birilerin vermesi lazım. Bu bir faciadır. Gerekirse Türkiye Büyük Millet Meclisi'nde (TBMM) araştırma komisyonu isteyelim. Bu durumu Sayın Başbakanımıza bildirelim. Biz halk olarak bunu kabul etmiyoruz" dedi.
Kaya ise belediyeye ait tüm hesap ile araçlara haciz konulduğundan rutin işleri dahi yapmaktan sıkıntı çektiklerini ifade etti. Ancak bunun bir mazeret olmadığını hizmet etmeye çalışacaklarını söyleyen Kaya, şuan personelin maaşlarının ödeme telaşı içinde olduklarını kaydetti. İlin sorunları olduğunu, ancak aşılmayacak sıkıntılar olmadığını vurgulayan Kaya, kentin dinamikleri ile el ele verdikten sonra üstesinde gelemeyecekleri sıkıntıların olmayacağını söyledi. Kaya, "Bütün ihaleleri şuan inceliyoruz. Ne şekilde nasıl verildiğine bakıyoruz. Bunu yaparken de birilerini suçlu konuma getirelim, yargı önüne çıkaralım hesabı içinde değiliz" dedi.

Yaklaşık yarım saat süren ziyaretin ardından VATSO heyeti, Belediye Başkanı Bekir Kaya ile hatıra fotoğrafı çektirdikten sonra belediyede ayrıldılar.

iha
Yayın Tarihi : 10 Nisan 2009 Cuma 18:11:45
Güncelleme :10 Nisan 2009 Cuma 18:22:21


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?