5
Mayıs
2024
Pazar
VAN

VATSO'dan eğitime destek

VATSO'DAN EĞİTİME DESTEK

Van Ticaret ve Sanayi Odası (VATSO) ile Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) tarafından ilköğretim okullarında yardıma muhtaç öğrencilere dağıtılmak üzere hazırlanan kışlık bot ve mont, Gürpınar ilçesine bağlı Kuşdağı köyündeki öğrencilere teslim edildi.

Gürpınar Kaymakamı Nurallah Kaya, Belediye Başkanı Fuat Atan ve VATSO Yönetim Kurulu üyesi Mirza Nadiroğlu, ekonomik koşulları kötü olan Gürpınar ilçesi Kuşdağı Köyü İlköğretim Okulu'nda okuyan 60 öğrenciye hazırlanan yardım paketlerini ulaştırdı. Köy muhtarı Şahabettin Irtak ve köylüler tarafından karşılanan heyet, Kuşdağı İlköğretim Okulu'ndaki 60 öğrenciye bot ve montları teslim etti. Öğrencilerin ilk kez kendilerine böyle hediye verildiği için sevinçli oldukları gözlerden kaçmadı.

Burada bir açıklama yapan VATSO Yönetim Kurulu üyesi Mirza Nadiroğlu, Van Ticaret ve Sanayi Odası olarak her yıl ilköğretim okullarına eğitim yardımında bulunduklarını belirterek, “Bu yıl sadece şehir merkezinde değil, ilçelere hatta köylerde bulanan öğrencilerimize yardımları ulaştırmaya çalışıyoruz. İmkanlarımız ölçüsünde bu tür yardımlarımızla özellikle doğa şartlarının zor olduğu köylerimizdeki çocuklarımızı sevindirmek istedik. Kuşdağı İlköğretim Okulu'nda bulunan 60 öğrencinin tamamına giydirdik. Onların yüzündeki ışık, tüm zorluklara değer” ifadesini kullandı.

Gürpınar Kaymakamı Nurullah Kaya ise, Van Ticaret ve Sanayi Odası'nın yürüttüğü bu çalışmaların önemli olduğunu belirterek, “Genelde yardımlar köylere ulaşmadan tükenmektedir. Ancak VATSO Yönetim Kurulu üyesi Sayın Mirza Nadiroğlu, Kuşdağı İlköğretim Okulu'nda bulunan öğrencilere bu yardımların ulaştırılmasını istedi. Bizde kendisi ile bugün çocuklarımızın sevinçlerine ortak olduk. Van Ticaret ve Sanayi Odası'nı bu tür olumlu, toplumsal dayanışmayı sağlayan çalışmalarında dolayı tebrik ediyorum” şeklinde konuştu.

VATSO'DAN EĞİTİME DESTEK
VATSO'DAN EĞİTİME DESTEK
İHA
Yayın Tarihi : 30 Aralık 2009 Çarşamba 14:57:05
Güncelleme :30 Aralık 2009 Çarşamba 19:41:15


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?