5
Mayıs
2024
Pazar
VAN

VATSO'dan iki yeni proje

Van Ticaret ve Sanayi Odası'nın (VATSO) Katılım Öncesi Mali Yardım (İPA) kapsamında AB Bölgesel Rekabet Edebilirlik Operasyonel Programı'na sunmak üzere iki ayrı projeyi Sanayi ve Ticaret Bakanlığı'na gönderdiği açıklandı. 

Van Valiliği, İl Belediyesi, Organize Sanayi Bölgesi Yatırımcıları Derneği işbirliği ile hazırlanan ve VATSO koordinatörlüğünde yürütülmesi planlanan Ticaret Yaşam ve Fuar Merkezi adlı ilk projenin Küçük ve Orta Ölçekli İşletmeler'in (KOBİ), sivil toplum kuruluşlarının kamu kurum ve kuruluşlarının, tanıtım, eğitim, danışmanlık ve pazarlama, sosyal etkinlik, teknik destek, iletişim, fuar ve kongre gibi birçok alanda faaliyetlerini yürütmelerinin amaçlandığı belirtildi. VATSO tarafından hazırlanan ve AB Bölgesel Rekabet Edebilirlik Operasyonel Programı'na sunulacak olan Tuşpa Canlanıyor adlı ikinci proje ile de eski Van şehrinin turizme kazandırılmasının amaçlandığı bildirildi. 

Konu hakkında açıklamalarda bulunan VATSO Yönetim Kurulu Başkanı Zahir Kandaşoğlu, KOBİ'lerin kapasitelerinin artırılması, pazar sorunlarının ve hizmetlerin tanıtımı için hazırladıkları Ticaret Yaşam ve Fuar Merkezi projesi ile önemli bir eksikliği gidereceklerini belirtti. Amaçlarının Van'ın ve bölgenin cazibe merkezi haline getirmek olduğunu belirten Kandaşoğlu "Projemizin kabul edilmesi durumunda KOBİ'lerimiz, sivil toplum örgütlerimiz, kamu kurum ve kuruluşlarımız çok önemli bir mekana sahip olacaklardır. Yapılacak Ticaret ve Yaşam Merkezi ile fuar ve kongre merkezi ilimizin vizyonunu değiştirecektir. Bu merkez vasıtasıyla ilimiz bir fuar ve kongre merkezi haline gelecektir. Üretilen malların pazarlanması, yeni iş bağlantılarının gerçekleştirilmesi, pazarlama ve sosyal etkinliklerin yapılacağı bir merkez ilimize kazandırılacaktır. Bu proje ile ilimizin önemli kurumları bir araya gelmiş, önemli bir ortaklık tesis etmiş bulunmaktadırlar. Özellikle belediye başkanlığımızın kurulacak merkez ile ilgili yer tahsis etmesi önemsediğimiz bir durumdur" dedi. 

Tuşpa Canlanıyor Projesi hakkında da bilgiler veren ve kentin en önemli sorunlarından birinin tanıtım eksikliğini olduğunu söyleyen Zahir Kandaşoğlu, "VATSO yönetimi olarak bu konuda çok duyarlıyız. İlimizin tanıtımı ve özellikle turizm açısından merkez olması için her olumlu projenin içinde olacağımızı daha önce beyan etmiştik. Hazırladığımız bu projemizde eski Van kentinin turizme kazandırılması ve tanıtımı amaçlanmaktadır. VATSO olarak lider ve öncü kuruluş olarak kentimizin kalkınması için yoğun gayret göstermekteyiz" şeklinde konuştu.

iha
Yayın Tarihi : 28 Ocak 2009 Çarşamba 16:31:59


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?