7
Mayıs
2024
Salı
VAN

Vatso'dan inovasyon projesi

VATSO'DAN İNOVASYON PROJESİ

Van Ticaret ve Sanayi Odası (VATSO), AB'nin Türkiye için ayırmış olduğu katılım öncesi mali yardım fonu kapsamında Yenilikçi Yöntemlerle Kayıtlı İstihdamın Desteklenmesi Hibe Programı'na sunduğu "Eski Köye Yeni Adet" sloganlı inovasyon projesinin tanıtımı yapıldı.

VATSO toplantı salonunda yapılan tanıtım toplantısında, 225 bin avro bütçesi olan projenin ortaklarının Yüzüncü Yıl Üniversitesi olmak üzere, Van İl Özel İdaresi, Van Belediye Başkanlığı, Organize Sanayi Bölgesi Başkanlığı, Tarım İl Müdürlüğü, Ekonomik ve Sosyal Araştırmalar Derneği ve Van Genç İşadamları Derneği olduğu belirtildi. Temmuz ayında Ankara'da Merkezi Finans ve İhale Birimi'nde Van Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Mehmet Naci Çakırgöz'ün imzaladığı sözleşme ile start alan projenin 12 aylık bir uygulama süresine sahip olduğu kaydedildi. Van Ticaret ve Sanayi Odası öncülüğünde yürütülen projede tarım ve gıda sektöründe yer alan işletmelerin kapasite artırımlarının sağlanması, yeni fikirlerin hayata geçirilmesinin amaçlandığı ifade edilirken, yapılan tanıtım toplantısına ise Van Vali Yardımcısı Atay Uslu, İl Genel Meclis Başkanı Semira Varlı, VATSO Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Mehmet Naci Çakırgöz, Van Belediyesi Kültür Müdürü Hüsametin Öztürk, kurum amirleri ve projenin diğer ortakları katıldı. Burada bir konuşma yapan VATSO Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Mehmet Naci Çakırgöz, Van Ticaret ve Sanayi Odası olarak Türkiye'nin AB adaylığı süresince ülkenin en doğusunda yer alan bir il olarak AB standartlarını yakalama gayreti içinde olduklarını söyledi. Çakırgöz, "Son beş yıldır odamızın AB fonlarından 10 projesi desteklenmiştir. Bu açıdan da bakıldığında odamız; bölgesi ve çevresindeki illere örnek olmuş, öncülük yapmıştır. Ülkemizin AB adaylığı sürecinde yapılan çalışmalar, toplumun tüm kesimleri tarafından sahiplenilmelidir. Ülkemizin daha ilerici, gelişmiş bir ülke olması için ortak hareket edilmesi gerektiği kanısındayız. Toplumsal, kültürel haklar ile birlikte toplumda yaşanan değişim dönüşüm bizleri demokratik açıdan daha ileriye götürecektir. İnovasyon en basit tanımıyla farklı, yeni fikirler geliştirmek ve bunları uygulamaktır. Her ne kadar projemiz tarım ve gıda sektöründe yenilikçi fikirleri hayata geçirmek üzerine kurulu olsa da bence her birey, her toplum önce kendinde yeni fikirleri geliştirmeli, yeniliklere açık ve istekli olmalıdır" dedi.

Van Vali Yardımcısı Atay Uslu ise, inovasyonun bölgesel kalkınmadaki önemine vurgu yaparak, "Neden biz en iyisi olmayalım? Bu projenin ilimizde farkındalık oluşturması adına güzel sonuçlar doğuracağına inanıyorum. Kurumlarımızın ortaklığı gelecek adına bizleri umutlandırmıştır. İlimize ve bölgemize hayırlı olmasını temenni ediyorum" şeklinde konuştu.

Daha sonra inovasyon uzmanı Dr. Şirin Elçi, katılımcılara inovasyon kavramının ne olduğu ve etkileri hakkında bilgiler verdi. Program verilen kokteyle sona erdi.

VATSO'DAN İNOVASYON PROJESİ
İHA
Yayın Tarihi : 8 Ekim 2010 Cuma 14:31:04
Güncelleme :8 Ekim 2010 Cuma 14:51:22


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?