5
Mayıs
2024
Pazar
VAN

VATSO'dan örnek destek

Van Ticaret ve Sanayi Odası (VATSO), Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı (SYDV) Müdürlüğü tarafından kurulan iftar çadırının masraflarının karşılanması için 10 bin TL destek verdi.

VATSO Yönetim Kurulu ve meclis üyeleri, iftarını vatandaşlarla birlikte açtılar.
SYDV Müdürlüğü tarafından bu yıl ilk kez kurulan iftar çadırı, iftarını evinde açma imkanı bulunmayan vatandaşlar tarafından büyük ilgi görüyor. İftar çadır bin kişilik olmasına rağmen her gün ortalama 3 bin kişiye hizmet veriyor. İşadamlarının desteklerinin de kabul edildiği iftar çadırına gelenlere 4 çeşit sıcak yemek veriliyor. VATSO Yönetim Kurulu da bu yıl yönetim ve meclis üyelerine iftarı lüks lokanta ve otellerin yerine örnek bir davranış sergileyerek SYDV Müdürlüğü tarafından açılan iftar çadırında verdi. İftar çadırının masraflarını karşılanması 10 bin TL destek de veren VATSO Yönetim ve meclis üyeleri vatandaşlarla birlikte sıraya girip çadırda iftar açtılar.
Açılan iftarın adından üzerinde 10 bin TL yazılı sembolik çeki Vali Yardımcısı Ali İpek'e takdim eden VATSO Yönetim Kurulu Başkanı Zahir Kandaşoğlu, Vali Münir Karaloğlu'nun Van'a gelmesiyle ilin farklı bir hizmet görmeye başladığını belirtti. Van Valiliği, SYDV, Sağlık, Kültür ve Turizm İl müdürlüklerinin açılan iftar çadırının organizasyonunu birlikte yürütmesinin çok önemli olduğunu ve bunu önemsediklerini kaydeden Kandaşoğlu, yönetim ve meclis üyelerine her yıl verdikleri iftarı yemeğini iptal ederek bunun parasını çadırın masraflarının karşılanması için SYDV Müdürlüğü'ne verdiklerini belirtti. Aynı zamanda vatandaşlarla birlikte iftar açmanın mutluluğunu da yaşadıklarını belirten Kandaşoğlu, yıllardır özlemini çektikleri bir ortamda iftarlarını açtıklarını söyledi.
Vali Yardımcısı Ali İpek ise bugün hem mutlu hem de gururlu olduğunu ifade etti. Bunca insanın bir ortamda karnını doyurması ve en önemlisi bunu VATSO ve işadamlarının üstlenmesinin kendilerini heyecanlandırdığını belirten İpek, "VATSO'nun göstermiş olduğu bu örnek davranışa diğer kurum ve işadamlarının da destek olmasını bekliyoruz. Vatandaşların büyük şehirlerde olduğu gibi Van'da da Ramazan ayının doya doya yaşamaları için çeşitli etkinliklere süsledik" dedi.
Türkçe ve Kürtçe söylenen ilahilerin eşliğinden açılan iftara Vali Yardımcısı Ali İpek, VATSO Yönetim Kurulu Başkanı Zahir Kandaşoğlu, VATSO Meclis Başkanı Ata Altay'ın yanı sıra İl Müftüsü Osman Artan, Müftü Yardımcısı Cüneyt Kulaz, SYDV Müdürü Senar Sarıca ile VATSO Yönetim Kurulu ve Meclis üyeleri ile yaklaşık 3 kişi katıldı.

iha
Yayın Tarihi : 1 Eylül 2009 Salı 13:55:57


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?