5
Mayıs
2024
Pazar
VAN

VATSO'dan Polanya ile ticari ilişki

Van Ticaret ve Sanayi Odası (VATSO) tarafından 'Türkiye Polonya Ticari İlişkileri' konulu bir toplantı düzenlendi.

VATSO binasında düzenlenen toplantıya, VATSO Yönetim Kurulu Başkanı Zahir Kandaşoğlu, Polonya Cumhuriyeti Büyükelçiliği Ticaret ve Yatırım Geliştirme Bölümü Yetkilisi Müsteşar Michal Mierzwa ve Vanlı iş adamları katıldı. Toplantının açılış konuşmasını yapan Kandaşoğlu iki ülke arasındaki ticari ilişkilere değindi. AB yolundaki Türkiye ile Polonya'nın yapacağı ticari iş birliğin kendileri için çok anlamlı olduğunu söyleyen Kandaşoğlu, Van'ın yatırım açısından çok uygun bir il olduğunu dile getirdi.

Polonya Cumhuriyeti Büyükelçiliği Ticaret ve Yatırım Geliştirme Bölümü Yetkilisi Müsteşar Michal Mierzwa ise, Türkiye ile Polonya arasındaki kültürel ve siyasi bağların çok iyi olduğunu dile getirerek "Fakat ekonomik ilişkiler çok zayıf. Bizim amacımız Türkiye ile Polonya arasındaki ticari ilişkileri maksimum seviyeye çıkarmaktır" şeklinde konuştu.

Yapılan toplantının ardından VATSO Yönetim Kurulu Başkanı Zahir Kandaşoğlu, Polonya Cumhuriyeti Büyükelçiliği Ticaret ve Yatırım Geliştirme Bölümü Yetkilisi Müsteşar Michal Mierzwa'ya bir plaket takdim etti. VATSO tarafından verilen öğlen yemeğinin ardından Michal Mierzwa Hakkari'ye hareket etti.
 

iha
Yayın Tarihi : 11 Mart 2009 Çarşamba 20:16:21


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?