5
Mayıs
2024
Pazar
VAN

VATSO'dan teşvik girişimi

Van Ticaret ve Sanayi Odası'nın (VATSO) Doğu Anadolu Bölgesi'ndeki illeri kapsayacak yeni bir teşvik yasasının yürürlüğe girmesi için çeşitli girişimlerde bulunduğu bildirildi.

Konu hakkında bir açıklama yapan VATSO Yönetim Kurulu Başkanı Zahir Kandaşoğlu, bölgenin yeni ve kendine özel bir teşvik yasasına ihtiyaç duyduğunu belirtti. VATSO olarak 31 Aralık 2008 tarihinde sona eren 'Yatırımların ve istihdamın Teşviki ile Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılması Hakkında 5084 Sayılı Kanun'un bitmesi nedeniyle bölge için yeni bir teşvik yasası çıkarılması için girişimlere başladıklarını dile getiren Kandaşoğlu "'İlimizin de içinde yer aldığı 49 ili kapsayan kanunun sona ermesi bölgedeki yatırımcıları olumsuz şekilde etkilemiştir. Yeni bir teşvik yasasının çıkacağı umudu ile yatırımcılar bugüne kadar süre uzatımına ilişkin talepte bulunmamıştır. Ancak söz konusu yasanın yürürlükten kalkması ve yerine yeni bir teşvik yasanının uygulanmaması zaten kısıtlı imkanlarla yatırım yapan firmalarımızı zor durumda bırakmıştır. Dünyadaki ekonomik krizin etkisiyle son dönemde zaten zor durumda olan yatırımcılar, teşvik yasasının da süresinin dolmasıyla daha büyük bir krizin eşiğine gelmiştir. Bu nedenle gerek dünya genelinde yaşanan ekonomik kriz gerekse bölgemizin hassasiyeti göz önüne alınarak, yatırımcılarımızın üzerindeki olumsuz etkinin azaltılması amacıyla söz konusu yasa yerine bölgemize özel yeni bir teşvik yasasının çıkarılması gerekir. Biz oda olarak, başta Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) ve Sanayi ve Ticaret Bakanlığı nezdinde girişimlerde bulunduk" dedi.
Kandaşoğlu, VATSO'nun konu ile ilgili bölgede bulunan ticaret ve sanayi odaları ile de ortak bir çalışmaya başlayacağı da belirtti.

iha
Yayın Tarihi : 15 Ocak 2009 Perşembe 18:18:30
Güncelleme :16 Ocak 2009 Cuma 18:50:56


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
erol damarseckin IP: 88.227.233.xxx Tarih : 17.01.2009 11:29:47

sayın başkanımız zaahir kantaşoglı gercekten vanda cok sevilen kişisiniz belediye başkanlıgı size yakışır bizat sizlen tanışmak isterim