7
Mayıs
2024
Salı
VAN

VATSO'dan VEDAŞ'a ziyaret

VATSO'DAN VEDAŞ'A ZİYARET

Van Ticaret ve Sanayi Odası (VATSO) Yönetim Kurulu Başkanı Zahir Kandaşoğlu ve yönetim kurulu üyeleri, göreve yeni başlayan Vangölü Elektrik Dağıtım Anonim Şirketi (VEDAŞ) Van İl Müdürü Murat Taş'ı makamında ziyaret ederek hayırlı olsun temennisinde bulundu.

Zahir Kandaşoğlu ve beraberindekiler, kurum binası girişinde müdür yardımcıları İsmetullah Akgün ile Tahsin Uzunselvi tarafından karşılandı. Buradan İl Müdürü Murat Taş'ın makamına geçen Kandaşoğlu ve beraberindekiler, burada fikir alışverişinde bulundu. İl Müdürü Murat Taş'tan elektrik kesintilerine acil çözüm bulmasını talep eden Zahir Kandaşoğlu, Van'ın 10 yıl öncesine göre elektrik sorununda ciddi ilerleme sağladığını belirtti. Zahir Kandaşoğlu, "Ancak sıkıntı halen devam ediyor. Bu kadar çalışmaya ve yenileri yapılan trafolara rağmen halen elektrik kesintileri yaşanıyor. Özellikle belli semtlerde olan bu kesintiler hem esnafımızı hem de halkımızı zor durumda bırakıyor. Kaçak konusunda vatandaşlarımız vicdanlı olmalıdır" dedi.

Murat Taş ise, en büyük sıkıntılarının kaçak kullanım oranı olduğunu söyledi. Artan nüfusunda elektrik sıkıntısında etkili olduğunu ifade eden Taş, "10 yıl önce voltaj 110-120 seviyesindeydi. Van'ın şu an 500 binin üzerinde bir nüfusu var. Şebekemiz ise 100 bin nüfusa hitap edecek şekilde kurulmuştu. Bununla ilgili ciddi çalışmalar yaptık. İki tane çok büyük dağıtım merkezi inşa ettik ve 28 tane trafo yaptık. Van'ın ihtiyacı olan çeşitli mahallerine son bir ay içerisinde de 12 ayrı grup şeklinde toplam 26 yeni trafo koyduk. Elektriği Havaalanı Kavşağı'ndan Kedi Kavşağı'na kadar yeraltına döşettik. Kazım Karabekir Caddesi'ndeki elektriği yeraltına döşeme çalışmalarında sona yaklaştık. Van'da elektrik sorunu gittikçe olumlu yönde ilerliyor" dedi.

Vatandaşların imza attığı sözleşmeye riayet etmelerini de isteyen Murat Taş, “Gereksiz elektrik tüketilmemeli. Özellikle kaçak oranı belimizi bükmüş durumda. Şu an Van'da kaçak elektrik kullanım oranı yüzde 57 sınırına dayanmış durumdadır" şeklinde konuştu.

VATSO'DAN VEDAŞ'A ZİYARET
İHA
Yayın Tarihi : 5 Ocak 2010 Salı 18:44:02
Güncelleme :5 Ocak 2010 Salı 18:50:32


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?