5
Mayıs
2024
Pazar
VAN

VATSO'ya başarı ödülü

VATSO'YA BAŞARI ÖDÜLÜ

Van Ticaret ve Sanayi Odası (VATSO) Yönetim Kurulu Başkanı Zahir Kandaşoğlu'na, 'Sivil Toplum Diyalogu Projesi'ndeki başarısından dolayı projenin başarılı olmasından dolayı plaket takdim edildi.

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) ile EUROCHAMBER işbirliğinde, Avrupa Birliği sürecinde oda kapasitelerinin artırılması, Avrupa Birliği üye ülkelerindeki ticaret odaları ile Türkiye'deki ticaret odalarının işbirliğinin sağlandığı ETCF projesi kapanış toplantısı İstanbul Çırağan Saray'da yapıldı. Proje çerçevesinde Türkiye'den 22 ticaret ve sanayi odası, Avrupa Birliği üye ülkelerdeki odalarla proje ortaklıkları gerçekleştirirken, Van Ticaret ve Sanayi Odası proje dahilinde Liverpol Ticaret Odası ile "Bölgesel Kalkınmanın Üç temel Sütunu Projesi" ile kadın istihdamı, dış ticaret ve oda kapasitesinin artırılması konularını işledi.

İstanbul'da gerçekleştirilen proje kapanış toplantısına Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği Başkanı ve EUROCHAMBERS Başkan Yardımcısı M. Rifat Hisarcıklıoğlu, EUROCHAMBRES Başkan Yardımcısı Georgios Kassimatis, Avrupa Komisyonu Türkiye Delegasyonu Başkan Yardımcısı Tibor Varadi ve Avrupa Birliği Genel Sekreterliği Genel Sekreter Yardımcısı Burak Erdener ile birlikte Van Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Zahir Kandaşoğlu ve proje ortağı oda başkanları da hazır bulundu. TOBB Başkanı M. Rifat Hisarcıklıoğlu, odaların AB-Türkiye sivil toplum diyaloguna katkısı konusunun ele alındığı ''AB-Türkiye Oda Forumu Projesi''nin kapanış toplantısındaki konuşmasında, TOBB'un AB sürecine sağlayacağı katkılara yönelik planlamalar yaptıklarını söyledi. Kendilerini AB yolunda sistemli bir şekilde dönüştürebilmek için üç konuyu gündeme aldıklarını belirten Hisarcıklıoğlu, bunları kendi bünyelerinde bir kapasite inşa süreci başlatmaları, görev alanlarına giren Avrupa kuruluşlarında Türkiye'yi temsil etmek ve Türkiye Ekonomi Politikaları Araştırma Vakfı (TEPAV) ile TOBB Ekonomi ve Teknoloji Üniversitesi (ETÜ) kurmak olarak sıraladı

Toplantıda Van Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Zahir Kandaşoğlu'na, projenin başarılı olmasından dolayı plaket takdim edildi. VATSO Yönetim Kurulu Başkanı Zahir Kandaşoğlu, VATSO ile Liverpol Ticaret Odası'nın proje kapsamında başarılı bir çalışma yürüttüklerini belirterek "Karşılıklı ziyaretler bizleri yakınlaştırmıştır. Proje ile ilimizdeki kadın girişimciler eğitim görmüş, ilimizde bulunan KOBİ'lerin gelişimine katkı sunacak çalışmalar yapılmıştır" ifadesini kullandı.

Kandaşoğlu, amaçlarının kentin her alanda kalkınmasını sağlamak olduklarını belirterek "VATSO olarak her platformda ilimiz ve odamızın kalkınması için çalışıyoruz, proje geliştiriyoruz. Yabancı ortağımız olan Liverpol Ticaret Odası ile bu anlamda verimli bir proje yürüttük. Önümüzdeki süreçte de benzer çalışmalarla bu tür projeler yapmaya devam edeceğiz" ifadesini kullandı.

Toplantı sebebiyle Çırağan Saray'da Van Ticaret ve Sanayi Odası tarafından projeyi tanıtmak üzere bir de stant açıldı.

VATSO'YA BAŞARI ÖDÜLÜ
İHA
Yayın Tarihi : 20 Kasım 2009 Cuma 15:18:01
Güncelleme :20 Kasım 2009 Cuma 15:56:29


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?