3
Mayıs
2024
Cuma
VAN

VDT yeni sezona iddialı girdi

Van Devlet Tiyatrosu (VDT) Müdürü Sedat Şenoğlu turneler kapsamında gelecek oyunlar da dahil olmak üzere, yeni sezonda 6 yeni oyun sergileyeceklerini söyledi.

Sedat Şenoğlu, 2008-2009 sezonuna Lope De Vega'nın yazdığı, ödülü sanatçı Barış Erdenk'in yönettiği 'Çılgın Dünya' adlı müzikli komedi oyunu ile başladıklarını belirtti. Amaçlarının tiyatro oyunlarını çevre il, ilçe ile köylere kadar götürerek buradaki insanlara izletmek ve bu kesimden izleyici kazanmak olduğunu ifade eden Van Devlet Tiyatrosu Müdürü Sedat Şenoğlu, "4 Ekim 2008'de tüm Türkiye'de yeni sezon perdelerini ilk biz açtık. Erzurum Devlet Tiyatrosu'nda iken geçen yıl en iyi reji ödülünü alan ünlü yönetmen Barış Erdenk'i bu yıl Van'a getirterek kadromuza kattık. Birçok bölge tiyatrosunun talep ettiği Barış Erdenk'in Van'da oluşu bu kent için büyük bir şanstır. 'Çılgın Dünya' oyunumuzla Devlet Tiyatroları Genel Müdürlüğü'nce verilen en iyi oyun ve en iyi yönetmen ödüllerine bu yıl biz talibiz. Yine bu oyunumuzla yurt dışı turnelerine çıkmayı düşünüyoruz" dedi.

Sedat Şenoğlu, bu yıl sergileyecekleri başka bir oyun olan Ali Bey'in yazdığı 'Ayyar Hamza' adlı oyunun provaların ise Ankara'da hala devam ettiğini belirtti. Şenoğlu "Bu oyunda konsept olarak bir ilki gerçekleştirerek 5'i Van Devlet Tiyatrosu, 5'i de Ankara Devlet Tiyatrosu (ADT) sanatçısı olmak üzere 10 oyuncumuz birlikte çalışıyor. Geçici görevle Ankara'dan gelen, içlerinden çok tanınmış olan sanatçılarımızın da olduğu ekip burada kalacaklar, burada oynayacaklar. Yönetmenliğini Vanlılarında yakından tanıdığı ve sevdiği bir isim olan Hakan Boyav'ın yapacağı oyunumuzun prömiyerini ise 13 Kasım 2008'de yapacağız" şeklinde konuştu.

Van Devlet Tiyatrosu Müdürü Sedat Şenoğlu, Nazım Hikmet'in 'Memleketimden İnsan Manzaraları' eserini Işık Kasapoğlu rejisi ile oyunlaştırıp Van ile tanıştıracaklarını da belirterek, "Ayrıca çocuklara yönelik 3'te oyunumuz olacak. Bu oyunlarda daha çok çocukları tiyatro ile tanıştırma, tiyatroya alıştırma konuları ağırlıklı olacak. Yine ilk kez olarak uygulayacağımız bir program olan, çocuklara yaş guruplarına göre oyunlar izleteceğiz. Artık pedagojik olarak bu ayrımlara da başladık" diye konuştu.

iha
Yayın Tarihi : 7 Ekim 2008 Salı 15:44:44


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?