6
Mayıs
2024
Pazertesi
VAN

Ve BDP Van'da

BDP'DEN 'REFERANDUMA BOYKOT' MİTİNGİ

Barış ve Demokratik Toplum Partisi (BDP) Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın darbelere nasıl karşı olduğunu, 12 Eylül'e karşı nasıl direndiğini ballandıra ballandıra anlattığını belirterek, "Fakat Başbakan'ın kendisi Kenan Evren'in ikizidir. Ruh ikizi iken nasıl darbeyle hesaplaşacak, nasıl darbeyi sorgulayacak?" dedi.

BDP tarafından Beşyol mevkiinde düzenlenen 'referanduma boykot' mitingine BDP'li milletvekilleri, belediye başkanları ve çok sayıda vatandaş katıldı. BDP Van İl Başkanı Cüneyt Caniş'ten sonra parti otobüsü üzerinde halka hitap eden Selahattin Demirtaş, yöntemlerinin direnme yöntemi olduğunu söyledi. Demirtaş, "Biz bugüne kadar hak, özgürlük ve demokrasi adına ne elde ettiysek, direnerek elde etmişiz. AK Parti'den en büyük farkımız budur. Onlar dilenerek, biz direnerek yürüyoruz. Biliyoruz ki Başbakan Milli Güvenlik Kurulu'nda da Dolmabahçe gizli toplantısında da Amerika'ya gittiğinde de Avrupa'da da sadece ve sadece dilenmekle yetindi" ifadelerini kullandı.

Hakkarililere verdikleri bir sözü Vanlılara da verdiklerini ifade eden Selahattin Demirtaş, "Sandık başındaki görevlileri fazla yormayacağız. Sandığın içine bakacaklar 'kapat, bu da boş çıktı' diyecekler. Boş çıkan sandıklara kına dolduracağız. Hakkari'den Başbakan Yardımcısı Cemil Çiçek'e göndereceğiz. Ama duyduk ki Hüseyin Çelik alınmış, 'nasıl olur da bana göndermezler' demiş. O halde Van halkının boş sandıklarından da size göndereceğiz" dedi.

Batman'daki mayın patlamasında hayatını kaybeden 4 kişiyi de rahmetle andıklarını ve olaydan derin üzüntü duyduklarını söyleyen Demirtaş, "Bizi bu halimizle kabul etmeyen 3 kafadarı (AK Parti, CHP ve MHP) aynı sandığa koyma fırsatı yakaladık. Sadece bununla mı yetineceğiz? Yanlarına Kenan Evren, Doğan Güreş, Tansu Çiller, ve Demirel zihniyetini de koyacağız. 12 Eylül'de sandığa gitmeyerek bütün bu zihniyetleri reddetme fırsatı bize verilmişken, bu tarihi fırsatı kaçırmayacağız" diye konuştu.

Başbakan Erdoğan'ın darbelere nasıl karşı olduğunu, 12 Eylül'e karşı nasıl direndiğini ve bu darbe anayasasını değiştirip nasıl demokrasi getireceğini ballandıra ballandıra herkese anlattığını da ifade eden Selahattin Demirtaş, "Biz gittiğimiz her yerde şunu söyledik, elbette darbeyle hesaplaşan bir anlayış olursa biz bunu destekleriz. Fakat Başbakan'ın kendisi darbecidir. Başbakan'ın kendisi Kenan Evren'in ikizidir. Ruh ikizi iken nasıl darbeyle hesaplaşacak, nasıl darbeyi sorgulayacak?" şeklinde konuştu.

Demirtaş ve beraberindekiler, Erciş'te düzenlenen mitinge katılmak üzere Van'dan ayrıldı.

BDP'DEN 'REFERANDUMA BOYKOT' MİTİNGİ
BDP'DEN 'REFERANDUMA BOYKOT' MİTİNGİ
BDP'DEN 'REFERANDUMA BOYKOT' MİTİNGİ
İHA
Yayın Tarihi : 1 Ağustos 2010 Pazar 21:03:03
Güncelleme :1 Ağustos 2010 Pazar 23:39:39


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?